Hacker’ın 6 milyon dolarlık kripto para serveti ele geçirildi!

Hacker’ın 6 milyon dolarlık kripto para serveti ele geçirildi!

ABONE OL 

Hacker’ın 6 Milyon dolarlık kripto para serveti ele geçirildi! Detaylar haberimizde

2009 yılında Yeni Zelanda’da yasalaşan Ceza İadesi Yasası, son zamanlarda haberlerde ülkedeki yetkililerin kriptolu bir bükülme ile yapılan uluslararası bir operasyonda buna güvendiği için yeniden gündeme geldi.

Yeni Zelanda yasa uygulayıcı kuruluşları, bir yazılım korsanı olan Jaron David Mclvor’u tutukladı. Polis ayrıca 6.7 milyon dolar değerindeki kripto varlığını ve bir milyondan fazla banka fonunu da ele geçirdi .

Yeni Zelanda polisi yazılım korsanını tutukladı ve fonlarını ele geçirdi

Hukuk ajansları, çevrimiçi bir yazılım korsanlığı vakasını araştırdıktan sonra tutuklama yaptı. Raporlara göre, Jaron ABD vergi daireleri tarafından aranan bir akrabasıyla yaşıyordu. Özellikle kiralık mülklerde yaşadı ve yerde çok az zenginlik vardı.

Bankalar ve diğer finansal kuruluşlar, yasa dışı yollardan kazandıkları şüphesi varsa banka hesaplarını dondurmaya yetkilidir. Bu, polisin banka hesabında sakladığı bir milyon dolardan fazlasını ele geçirmesine izin verdi.

Jaron, yasa dışı yollardan para kazandığı için kara para aklama suçlamalarıyla karşı karşıya kaldı. Görünüşe göre, Jaron korsan filmler yayınlayan bir web sitesi geliştirmede yardımcı olmuştu. İddiaya göre, web sitesinde yayıncıların izni olmadan film yüklerdi.

Hacker’ın 6 Milyon dolarlık kripto para serveti ele geçirildi!

Bildirildiğine göre, ABD İç Gelir Servisi, Yeni Zelanda yetkililerine Jaron David hakkında bilgi vermişti. IRS, Jaron ile ilgili PayPal’ın şüpheli etkinlik raporları aldığını iddia etti. IRS, raporu inceledikten sonra Jaron’u Yeni Zelanda’ya kadar takip etti ve ardından onu tutuklayan yetkilileri bilgilendirdi.

Diğer tür aktörlerin Kanada, Vietnam ve Amerika Birleşik Devletleri’nde yaşadıklarını öne sürdüğü için, film korsanlığıyla ilgili tek kişi Jaron değil.

Jaron, PayPal ve Stripe aracılığı ile aldığı web sitesinden yaklaşık 2 milyon dolar kazanmıştı. Görünüşe göre, dijital para birimlerini alarak kalan serveti biriktirmişti. VeYetkililer, 6.7 milyon dolar değerinde kripto para birimi varlığına el koydu. 

 

Daha fazla haber için TwitterInstagramTelegram hesaplarımızı takip edebilirsiniz.

 

İlginizi Çekebilir

Çin’den gelen açıklama Bitcoin fiyatını düşürdü

Almanya’daki negatif faiz kripto para talebini arttırabilir

Ünlü oyun geliştiricisi Ubisoft EOS platformuna katıldı

Tayland kripto paralara olan tavrını yumuşatıyor

“Hacker’ın 6 milyon dolarlık kripto para serveti ele geçirildi!” için 0 yanıt

Bir yanıt yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir