Kripto paraların hayatımıza girmesiyle birlikte karşılaştığı büyük ilgi devletlerin dikkatlerinden kaçmadı. Kripto paraların popülerliğine ulusal paralarını dijitalleştirerek dahil olmak isteyen devletler çalışmalarını hızlandırmaya başladı. Bu çalışmalar sürerken IMF, Dünya Bankası ve G20 ülkeleri merkez bankaları tarafından geliştirilen dijital para standartları için çalışmaya başlıyor.
Dijital Para Standartları Ortaya Çıkarılacak
Kripto para piyasasına adapte olmayı hedefleyen merkez bankalar, ulusal paralarını dijitalleştirerek kağıt paraların egemenliğine son vermek istiyor. Özellikle Korona virüsünün ortaya çıkmasıyla birlikte kağıt paraların günümüzde iyi bir araç olmadığı daha iyi anlaşıldı.

Blockchain teknolojisini kullanarak bankacılık sistemlerini güçlendirmek isteyen devletler üretecekleri dijital paralar ile ekonomik dönüşümü başlatmış olacak. IMF, Dünya Bankası ve G20 ülkelerinin çalışmalarının 2022‘ye kadar tamamlanmış olacağı açıklandı. Bu çalışmalar sonunda dijital paraların yasal çerçeveleri ve standartları belirlenmiş olacak.
Japonya Dijital Para Testlerine Başlayacak
Dünyanın en büyük ekonomilerinden olan Japonya, ulusal parayı Yen’i dijitalleştirme çalışmalarına başlamıştı. Çalışmalar sona erdi ve Dijital Yen’in test aşamasına geçilmeye hazırlanılıyor. Çin‘in önderliğinde sürdürülen dijital ulusal paralar (CBDC) çalışmalarına bir yenisinin daha eklenmesi dünya ekonomisinin dijitalleşmesi yolunda önemli bir adım olarak kabul ediliyor.

Çin’in Dijital Yuan Testleri Sürüyor
Dijital Yuan‘ı test eden Çin, istediği sonuçları yavaş yavaş almaya başladı. Testler başladığından bu yana toplamda 1.1 milyar yuan (162 milyon dolar) değerinde 3.13 milyon adet işlem gerçekleştirildi. Çin Halk Cumhuriyeti Merkez Bankası (PBoC) Başkan Yardımcısı Fan Yifei yaptığı açıklamayla birlikte verileri paylaştı.
Güney Kore Dijital Won Çalışmalarında Sona Geldi
Ulusal paraların dijitalleştirilmesi CBDC olarak nitelendiriliyor. Güney Kore ürettiği Dijital Won‘ları 2021 yılından itibaren dağıtmaya başlayacağını açıkladı. Bu projenin şu an pilot aşamada olduğunu belirten Güney Kore Merkez Bankası, ulusal ve küresel piyasalardaki ani hareketlerden Güney Kore ekonomisini korumak amacıyla bu projenin hazırda durması gerektiğini açıkladı.
Google News’ten bize abone olmak için TIKLAYIN.
Kripto paralar hakkındaki haberlerimize ulaşmak için TIKLAYIN.
Görüşlerinizi yorum yaparak bizimle paylaşın.
Daha fazla haber için Twitter, Instagram, Telegram ve Youtube hesaplarımızı takip edebilirsiniz.