Kripto paralara ilgi gösteren ülkelerden biri de Filipinler oldu. Filipinler Merkez Bankası, sabit fiyatlı kripto paraların (stablecoin’ler) devrim gerçekleştirebileceğini ifade etti.
Filipinler Merkez Bankası Stablecoin’lere Sıcak Bakıyor
Kripto para piyasasının güvenli limanı olarak görülen sabit fiyatlı kripto paralar, devletlerin de yakın takibinde bulunuyor. Bazı devletler sabit fiyatlı kripto paralar kendisine rakip görürken Filipinler gibi ülkeler de fırsata çevirmeye çalışıyor.
Filipinler Merkez Bankası, sabit fiyatlı kripto paraların ödeme sistemlerinde devrim yaratabileceğini düşünüyor. Yapılan açıklamada sabit fiyatlı kripto paraların düşük işlem ücretleri, yüksek hıza sahip olduğu belirtiliyor ve bunun da ödeme sistemlerinde devrim yapabileceğini ifade ediliyor.
Özellikle sınır ötesi ödemelerde çok büyük fayda sağlayacağına da açıklamada yer veriliyor.
Filipinler Merkez Bankası Direktörü Mhel Plabasan şu ifadeleri kullandı:
”Hem yerel hem de sınır ötesi ödemeyi daha uygun fiyatlı, daha hızlı ve hatta sınır ötesi havaleyi verimli hale getirmek için stablecoin kullanma olasılığında devrim yaratma potansiyeline sahip olduğunu gördük.”
ABD’den Algoritmik Stable Coin Tasarısı: Yasak Gelebilir
ABD Temsilciler Meclisi tarafından hazırlanan bir yasa tasarısına göre algoritmik stablecoin’lere doğrudan yaptırım söz konusu. Bilindiği gibi algoritmik stable coin’ler belirli teminatlarla üretilebiliyor ve bu teminatlarda eksilme söz konusu olduğunda 1 dolara sabit olması gereken fiyatı düşebiliyor.
Bloomberg’in haberine göreTerra şirketi tarafından geliştirilen LUNA ve UST isimli kripto paraların fiyatlarındaki çakılmalardan sonra ABD Temsilciler Meclisi de konu ile ilgili çalışmaya başladı. Hazırlanan yasa tasarısına göre stable coin’lere iki yıl yasak getirilme durumu söz konusu.
Tasarının yasaklama amacının yanı sıra bir de banka ve benzeri kuruluşlara stablecoin ihraç hakkı sunacağı da gelen bilgiler arasında yer alıyor.
Google News’ten bize abone olmak için TIKLAYIN.
Kripto paralar hakkındaki haberlerimize ulaşmak için TIKLAYIN.
Görüşlerinizi yorum yaparak bizimle paylaşın.
Daha fazla haber için Twitter, Instagram, Telegram ve Youtube hesaplarımızı takip edebilirsiniz.