Cumhurbaşkanlığı‘na bağlı olarak faaliyet gösteren Dijital Dönüşüm Ofisi‘nin başkanı Ali Taha Koç, iki gün önce gece yayınlanan kripto para yönetmeliğine dair açıklamalarda bulundu.
Kripto Para Yönetmelik Açıklaması Geldi!
Dijital Dönüşüm Ofisi başkanı Ali Taha Koç, kripto para yönetmeliği ile ilgili açıklama yaptı. Gösterilen tepkilerin aksine yönetmeliğin kripto paralar sebebiyle vatandaşların spekülatif hareketler sebebiyle zarar görmesinin önüne geçtiğini belirten Koç, kripto paraların hiçbir kurum ve kuruluş tarafından bir ödeme aracı olarak kullanılamayacağını ifade etti.
4 tweet’ten oluşan bir açıklama yapan Ali Taha Koç, hangi kurum ve kuruluşların bu yönetmelikten etkilendiğini de gösterdi.
1⃣Bugün Resmî Gazete'de yayımlanan yönetmelik çarpıtılmadan, iyi yorumlanmalı. #KriptoPara yasaklanmadı, #KriptoVarlık kavramı tanımlandı ve kullanım esasları belirlendi.
— Ali Taha Koç (@AliTahaKoc) April 16, 2021
➡️https://t.co/248v6XkVhj pic.twitter.com/pAg4pqZl0Y

Kripto Para Yönetmelik Neyi Değiştirdi?
Resmi Gazete‘de yayınlanan 31456 sayılı yönetmeliğe göre kripto para ile ödeme yasaklandı. Daha öncede Hazine ve Maliye Bakanlığı kripto paralar ile ilgili açıklamalarda bulunmuştu. Kripto para ile ödeme sunan hizmeti sunan girişimler 30 Nisan’dan itibaren bu hizmetlerini sunamayacak.
Google News’ten bize abone olmak için TIKLAYIN.
Kripto paralar hakkındaki haberlerimize ulaşmak için TIKLAYIN.
Görüşlerinizi yorum yaparak bizimle paylaşın.
Daha fazla haber için Twitter, Instagram, Telegram ve Youtube hesaplarımızı takip edebilirsiniz.