Antalya’da yerli solunum cihazı üretildi

yerli solunum cihazı

Antalya’da yerli solunum cihazı üretildi

ABONE OL 

Antalya’da Bahtılı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde öğretmen ve idareciler ortak bir çalışma ile yerli solunum cihazı üretimi çalışmalarına başladılar. Ortalama piyasa değeri 5.000 TL civarı olan ve ithal edilen cihazlar için bir hava kompresörü satın alan öğretmenler, kompresörü filtre ve yazılımlar desteğiyle geliştirerek solunum cihazı üretmeyi başardılar.

Korona virüsü nedeniyle oluşan solunum yetmezliğine tedavi olarak görünen solunum cihazları, piyasadakilerin yarı fiyatına üretilecek. Cihazlar sipariş edildikten sonra günde 4-5 tane üretilebilecek.

Haberler | Lise öğrencileri, yarı fiyatına yerli solunum cihazı ...

Korona virüsü salgını nedeniyle talebin arttığı ve solunum zorluğu yaşayan çoğu hastanın kullanması gerektiği bir cihaz olan solunum cihazları, koah, astım gibi kronik hastalıklarda da kullanılabiliyor.

Oksijen takviyesi olarak kullanılan cihazlar yurt dışından siparişle geliyordu ve yüksek maliyeti nedeniyle kronik hastalar açısından sahip olmak sorunlu bir sürece neden oluyordu.

Öğretmenler tarafından yarı fiyatına üretilerek piyasaya sürülmesi korona virüsü salgını dışında gündelik hayatta da hastaların yardımına koşabilir.

Yerli solunum cihazının farkı ne?

.solunum cihazları, kompresör yardımıyla ortamdaki havayı çeker, filtreler yardımıyla da azot ve oksijen olarak ikiye ayırır. Oksijeni depolayan cihaz çalıştığı süre boyunca oksijen salgılar.

Üretilen yerli solunum cihazı piyasadaki solunum cihazlarının aksine solunum ve nabız ölçümü yapabiliyor, uzaktan kontrol edilebiliyor ve %80’in üzerinde oksijen sağlıyor.

Girişimcilik kategorisinde diğer haberlerimize göz atmak için TIKLAYIN.

Görüşlerinizi yorum yaparak bizimle paylaşın.

Daha fazla haber için TwitterInstagram, Telegram ve Youtube hesaplarımızı takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir