Jeff Bezos’tan 3.4 milyar dolarlık hisse satışı

Jeff Bezos

Jeff Bezos’tan 3.4 milyar dolarlık hisse satışı

ABONE OL 

ABD’de büyük kriz patlamadan hemen önce Amazon şirketinin kurucusu ve dünyanın en zengin insanı olan Jeff Bezos tarafından devasa bir hisse satışı gerçekleşti.

Jeff Bezos’un başını çektiği, ABD’nin en büyük şirketlerinin yöneticilerinin olduğu bir grup, kriz patlak vermeden hemen önce milyarlarca dolarlık hisse satışı gerçekleştirerek büyük fiyat düşüşünden önce büyük bir kazanç sağladı.

Jeff Bezos ve ABD merkezli şirket yöneticilerinin yaptığı devasa hisse satışı

Wall Street Journal gazetesinin yaptığı haberle ABD merkezli kamu şirketlerinin üst düzey yöneticileri, Şubat ayının başlarından geçtiğimiz haftaya kadar olan dilimde şirketlerinde yaklaşık 9,2 milyar dolarlık hisse satışı gerçekleştirdiler. Jeff Bezos da 3,4 milyar dolarlık satışla bu miktarın yaklaşık üçte birini satarak bir bakıma öncülük ettiğini görüyoruz.

Bezos’un sattığı hisse değerinin satışların başlamasından önceki 1 yıllık dönemde toplam sattığı hisselerin değerinden daha fazla olduğunu görüyoruz. Ancak yine de bu miktarın Amazon’un toplam varlığının yalnızca yüzde 3’ü olduğu söyleniyor.

Bezos eğer hafta sonu satmayıp Pazartesi gününü bekleseydi satış için, yaklaşık kaybın kağıt üzerinde 317 milyon dolar civarında olduğu belirtiliyor. Açıklanan bu rakamlara göre Jeff Bezos satıştan kar edebileceği en yüksek meblağı kazanmış gibi görünüyor.

Piyasalarda yaşanan büyük düşüşlerin hemen öncesinde bu satışları yapan ve büyük paralar kazanan yöneticilerin müthiş bir öngörüye sahip olduklarını söylemek yalan olmaz.

Amazon başarı hikayesini okumak için TIKLAYIN.

Görüşlerinizi yorum yaparak bizimle paylaşın.

Daha fazla haber için TwitterInstagram, Telegram ve Youtube hesaplarımızı takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir