Uzman analist: 2024 yılında Bitcoin 80 bin dolar olacak!

Uzman analist: 2024 yılında Bitcoin 80 bin dolar olacak!

ABONE OL 

Bitwise analisti yaptığı son açıklamasında Bitcoin’in 2024 yılında 80 bin dolar olacağını ifade etti. Bu analizini desteklediği argümanını da açıkladı.

Bitcoin 80 Bin Dolara Böyle Ulaşacak

Kripto para piyasasının amiral gemisi olan Bitcoin‘in fiyatı hakkında yeni bir analiz yayınlandı. Bu analize göre sabit fiyatlı kripto paraların işlem miktarının Visa‘yı geçmesiyle birlikte Bitcoin 80 bin doları aşarak geride bırakacak.

Bitcoin cüzdanı

Ödeme devi Visa 2023’ün 3. çeyreği itibariyle 9 trilyon dolarlık bir ödeme hacmine ulaşmıştı. Sabit fiyatlı kripto paralar ise aynı dönemde 5 trilyon dolarlık işlem hacmini aşmıştı.

2024 yılında gerçekleşmesi beklenen spot Bitcoin ETF onaylarının da Bitcoin fiyatını artırması bekleniyor. Bunun yanı sıra ABD Merkez Bankası FED‘in dün yapmış olduğu açıklamda ‘2024 yılında faiz indirimleri de toplantıda yer bulacak‘ açıklamasıyla birlikte tüm oklar Bitcoin’e dönmüş durumda.

Cardano Kurucusu Bitcoin Açıklaması Yaptı: Risk Var

Bilindiği gibi ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Bitcoin ve Ethereum dışındaki tüm kripto paraları menkul kıymet olarak nitelendiriyor. Bu da birçok kripto para geliştiricisi ve analist tarafından eleştiriliyor.

Cardano kurucusu Charles Hoskinson da bu konuya bir eleştiri getirirek Bitcoin ve Ethereum için de aynı riskin olduğunu belirtti. Hoskinson’a göre Bitcoin ve Ethereum’un da diğer kripto paralar gibi menkul kıymet olarak nitelendirilebilir. Bu da başlı başına bir risk olarak görülüyor.

Ancak böyle bir kararın verilip verilmeyeceği SEC’in gündeminde bulunmuyor. SEC, yakın zamanda spot Bitcoin ETF kararlarını açıklıyor ve olumlu kararlarıyla kripto para yatırımcılarının tepkisini çekiyor.

Google News’ten bize abone olmak için TIKLAYIN.

Kripto paralar hakkındaki haberlerimize ulaşmak için TIKLAYIN.

Görüşlerinizi yorum yaparak bizimle paylaşın.

Daha fazla haber için TwitterInstagram, Telegram ve Youtube hesaplarımızı takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir