1999 yılında Bitcoin’den bahsedilmiş olabilir: Cypherpunks

1999 yılında Bitcoin’den bahsedilmiş olabilir: Cypherpunks

ABONE OL 

Cypherpunks isimli bir toplulukta 21 yıl öncesinde paylaşılan görüntüde e-cash (elektronik nakit)’ten bahsedildiği görüldü. Bu iddialara göre e-cash gönderisini paylaşan kişinin Bitcoin’in kurucusu Satoshi Nakamoto olduğu düşünülüyor. Bitcoin e-cash arasında bir ilişki de olduğu düşünülüyor.

Cypherpunks isimli topluluk gizlilik esaslı teknolojilerden bahsediyor ve dünyadaki düzenlere karşı çalışmalarda bulunuyordu. Cypherpunks topluluğu üzerinden paylaşılan bir görüntüde e-cash‘den bahsedildiği ortaya çıktı. Bazılarına göre bu e-cash gönderisini paylaşanın Bitcoin kurucusu Satoshi Nakatomo olduğu düşünülüyor.

Cypherpunks’ta Ortaya Çıkan e-cash ile Bitcoin Arasındaki Bir İlişki Mi Var?

E-cash kelime olarak elektronik nakit anlamına geliyor. Bitcoin’in ortaya çıkışındaki sloganının Eşler Arası Elektronik Nakit Sistemi olduğu düşünüldüğünde bu iddia kuvvetleniyor. Ayrıca bu gönderiyi yapan kullanıcı e-cash hakkında şunları söylüyor:

E-cash’in ‘körleştirme’ kullanmak zorunda olduğunu söyleyemem, ama eğer iptal edilebilir bir şey e-cash olarak adlandırılmışsa “e-cash” kelimesinin yanlış kullanımı olacağını söyleyebilirim.

Birçok konuda Bitcoin ile benzerlik gösteren e-cash‘den bahseden kişinin Satoshi Nakatomo olmasının düşünülmesinin çok normal olduğu düşünülüyor. 2009 yılında ortaya çıkan Bitcoin’in dünyadaki ödeme sistemlerinin değişmesi gerektiği fikrini insanların ve devletlerin kafasına yerleştirmiş durumda. Bu konuda birçok çalışma yapan devletler ve alternatif kripto paralar üreten şirketler gün geçtikçe ortaya çıkıyor. Bitcoin belki de dünyanın ekonomik ortamında bir reformun başlamasına sebep olacaktır.

Önümüzdeki zamanlarda özellikle Korona virüsünün ortaya çıkmasının ardından kripto paraların önemi kullanışlılığı daha fazla önemsenmeye başlandı. Devletlerin geliştirdikleri dijital paralarında önümüzdeki zamanlarda yavaş yavaş kullanılmaya başlanması bekleniyor.

Google News’ten bize abone olmak için TIKLAYIN.

Kripto paralar hakkındaki haberlerimize ulaşmak için TIKLAYIN.

Görüşlerinizi yorum yaparak bizimle paylaşın.

Daha fazla haber için TwitterInstagram, Telegram ve Youtube hesaplarımızı takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir