Çin merkezli teknoloji şirketi Huawei, ABD’nin yaptırımları sebebiyle ciddi oranda gelir kaybı yaşamaya devam ediyor. Bu yıl sonu yayınlanan rapora göre bir önceki yıla göre yüzde 30‘a varan bir oranla gelir kaybı yaşadı.
Huawei Gelir Kaybı Yaşamaya Devam Ediyor
Huawei, eski ABD Başkanı Donald Trump döneminde başlayan ABD-Çin ticaret savaşı arasında kalmış ve büyük zararlar yaşamıştı. Yayınlanan yıl sonu raporunda geliri yüzde 29 azalan Huawei, yılı 99.43 milyar dolarlık geliri ile kapattı. Daha önce hiçbir yılda bir önceki yıla göre geliri azalmayan şirket bir ilki de yaşamış oldu.
İlk olarak Google işletim sisteminden mahrum kalan Huawei, kendi işletim sistemi HarmonyOS‘u geliştirmek zorunda kalmıştı. Bu da şirketin başka bir alana yoğunlaştırdığı için asıl alanında gerilemesine sebep oldu. Bir dönem en büyük akıllı telefon üreticisi konumuna kadar yükselen Huawei, o eski günlerine dönmek için çalışmalarını tam gaz sürdürüyor.

Huawei Kendi İşlemcisiyle Karşımıza Çıkabilir
Bir dönemin en büyük akıllı telefon üreticisi olan Huawei, ABD’den gelen ambargolar sebebiyle pazar payının büyük çoğunluğunu kaybetti. Bu pazar payını ise diğer akıllı telefon üreticileri paylaştı. Google Servisleri ile başlayan ambargo birçok alanda devam edince Huawei’nin de eli kolu bağlandı.
Ambargolardan sonra yalnızca 4G destekli akıllı telefon üreten Huawei‘nin üst düzey yöneticilerinden Derek Yu tarafından yeni açıklamalar yapıldı. Bu açıklamalara göre şirket özellikle katlanabilir akıllı telefonlara yoğunlaşacak. Ayrıca 5G destekli akıllı telefonlar duyurabilmek için de kendi işlemcisini geliştirmeye başlayabilir.
Google News’ten bize abone olmak için TIKLAYIN.
Teknoloji kategorisindeki haberlerimize ulaşmak için TIKLAYIN.
Görüşlerinizi yorum yaparak bizimle paylaşın.
Daha fazla haber için Twitter, Instagram, Telegram ve Youtube hesaplarımızı takip edebilirsiniz.