Kripto para piyasasının son dönemlerinde popülerleşen ve özellikle Terra şirketi tarafından geliştirilen UST projesinin fiyatının çakılmasıyla tepkilerin odağı olan stable coin’lere ABD’den yaptırım geliyor.
ABD’den Algoritmik Stable Coin Tasarısı: Yasak Gelebilir
ABD Temsilciler Meclisi tarafından hazırlanan bir yasa tasarısına göre algoritmik stablecoin’lere doğrudan yaptırım söz konusu. Bilindiği gibi algoritmik stable coin’ler belirli teminatlarla üretilebiliyor ve bu teminatlarda eksilme söz konusu olduğunda 1 dolara sabit olması gereken fiyatı düşebiliyor.
Bloomberg’in haberine göreTerra şirketi tarafından geliştirilen LUNA ve UST isimli kripto paraların fiyatlarındaki çakılmalardan sonra ABD Temsilciler Meclisi de konu ile ilgili çalışmaya başladı. Hazırlanan yasa tasarısına göre stablecoin’lere iki yıl yasak getirilme durumu söz konusu.
Tasarının yasaklama amacının yanı sıra bir de banka ve benzeri kuruluşlara stablecoin ihraç hakkı sunacağı da gelen bilgiler arasında yer alıyor.
Binance CEO’su: Algoritmik kripto paraları Terra ile kıyaslamayın
Binance CEO’su Changpeng Zhao, katıldığı bir Podcast yayınında Terra çöküşüyle ilgi açıklamalarda bulunmuştu. Bu açıklamalarında Terra çöküşünü yüzünden hayal kırıklığına uğradığını ifade etmişti. Terra şirketine bağlı olan UST isimli algoritmik sabit fiyatlı kripto paralar hakkında da açıklama yapan Zhao, yaşanan olayların algoritmik kripto paraları yok etmeyeceğini de belirtmişti
Zhao, USDT ve USDC gibi sabit fiyatlı kripto paraların da tamamen risksiz olmadığını belirterek yine de algoritmik sabit fiyatlı kripto paraların daha riskli olduğunu söylemişti:
”Bu farklı bir risk türü, ancak çok daha net. Bir varlığı kıyasladığınızda, bir varlığı teminat olarak kullandığınızda veya farklı bir varlığı sabitlediğinizde, her zaman bir oynaklık olacaktır. Dolayısıyla bu risk, algoritmik stabilcoinler’de çok daha yüksek.”
Google News’ten bize abone olmak için TIKLAYIN.
Kripto paralar hakkındaki haberlerimize ulaşmak için TIKLAYIN.
Görüşlerinizi yorum yaparak bizimle paylaşın.
Daha fazla haber için Twitter, Instagram, Telegram ve YouTube hesaplarımızı takip edebilirsiniz.