UEFA, Blockchain kullanmaya başlıyor

UEFA, Blockchain kullanmaya başlıyor

ABONE OL 

Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA), yaptığı son duyuruda futbol maçlarının biletlerinin Blockchain teknolojisi ile üretilmeye başlanacağını açıkladı. UEFA, Blockchain kullanmaya başlıyor. Bu sistem sayesinde güvenli ve kolay bir şekilde stadyumlara girişler sağlanacak. Blockchain teknolojisinin kullanımı günden güne artıyor.

UEFA, Blockchain kullanmaya başlıyor

UEFA’nın kullanmaya başlayacağı uygulamanın detayları da paylaşıldı. Blockchain teknolojisi sayesinde üretilmiş olan biletler, stadyumlara belirli bir mesafe yaklaşınca QR kod olarak aktifleşecek. Geliştirilecek uygulama vasıtayla kullanılacak olan sistem, Mayıs ayından itibaren kullanılmaya başlanacak. Biletler transfer edilebilecek bir yapıya sahip olacak.

Blockchain teknolojisinin kullanılmasının sebeplerinin başında biletlerin kopyalanması ve sahteciliğin önlenmesi olduğu açıklandı. EURO 2020 futbol organizasyonunda kullanılmak üzere 51 maç için 1 milyondan fazla bilet satılması bekleniyor. Kağıt kullanımını da azaltacağı için çevreye de faydalı bir proje olacak.

UEFA’nın geliştirdiği mobil uygulama ise Mayıs ayından itibaren App Store ve Play Store‘da yer alacak ve indirilebilecek. Bilet satın alan taraftarların stadyumlara yaklaşırken akıllı cihazlarında yer alan ‘bluetooth‘ teknolojisini etkinleştirmeleri gerekiyor. Bu sayede bilet satın almak için herhangi bir sıraya girmeye gerek kalmayacak.

Blockchain sayesinde oluşturulmuş biletlerin kullanılması, bu uygulamanın yaygınlaşmasına da sebep olacaktır.

UEFA konu hakkında bir video yayınladı:

 

Daha fazla haber için TwitterInstagramTelegram ve Youtube hesaplarımızı takip edebilirsiniz.

 

İlginizi Çekebilir

Rusya Blockchain çalışmalarını tamamladı

Bitcoin neden bu kadar popülerleşti?

En büyük 10 kripto para – 16 Şubat 2020

“UEFA, Blockchain kullanmaya başlıyor” için 0 yanıt

Bir yanıt yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir