Haftalık Teknik Analiz #71 (Bitcoin ve Ethereum)

Teknik Analiz

Haftalık Teknik Analiz #71 (Bitcoin ve Ethereum)

ABONE OL 

Twitter üzerinden bir dönem Satoshi Kamasutra olarak paylaşımlarıyla dikkatleri çeken Semih Kale paylaşımlarına Teknoküpür‘de devam ediyor. Haftalık Teknik Analiz serimizde Bitcoin ve Ethereum grafiklerine hep birlikte göz atacağız.

Haftalık Teknik Analiz #71

  • Bitcoin Analizi
Bitcoin – 1D grafiği

Bitcoin, haftayı 20 bin doların üzerinde kapadı ve 21 bin dolar denemesi başarısız oldu. Günlük grafikte görüntü kötü değil, hala kırılım ve kritik bölgenin (20 bin dolar) üzerinde. Bu hafta Amerika’da seçimlerin olması markette hareketliliğe neden oluyor.

20 bin dolar üzerinde kaldığı sürece 24 bin dolara kadar bir yükseliş bölgesi var. Gerçi çekilmenin 20 bin 300 dolara kadar sarkması görüntüyü bozmayacaktır. 21 bin 400 dolar denemesi için bu bölgeden destek almak isteyebilir. Düşüşe rağmen bazı altcoin’lerin etkilenmemesi iyi bir işaret ancak bu bölgenin tutması gerekiyor.

20 bin 300 dolar kırılması halinde kırılım yaptığı düşen direncin retestine gitmek isteyebilir ve bu da 19 bin doların tekrar test edilmesi olacak (çok güçlü bir destek). Bu bölgeden tekrar yükselebilir ancak tekrar tekrar test edilmesi olumlu olmayacağı için dikkat etmekte fayda var.

  • Ethereum Analizi
Ethereum – 1D grafiği

Ethereum, 1.670 dolar direncinde takıldı. Bu direncin sert olacağını ve buradan red yeme ihtimali olduğunu geçen hafta da belirtmiştik. Ethereum hala güçlü görünüyor ve Bitcoin’in olumlu hareketleri ile bu direncin kırılacağını düşünüyorum.

Ethereum şu ana kadar güzel bir performans sergiledi ve direncin altındaki fiyat hareketleri ile iştahlı gözüküyor. Bazı altcoin’lerde de benzer hareketler var. Bitcoin’in önemli direnç bölgesinde olması nedeni ile girişler tehlikeli olsa da direnç kırılımı ile hızlı bir yükseliş yapacağını düşünüyorum.

1.500 dolar önemli destek durumunda. Buranın kırılımı ile 1.420 dolar destek ve kırılımın retest bölgesi oluyor. Bu bölge test edilir ise güzel bir giriş fırsatı verebilir ancak marketin dengesizliğini de hesaba katarak mum kapanışları ve Bitcoin’in fiyat hareketlerini gözlemleyerek güvenli işleme girilmesi gerekli.

ÖNEMLİ NOT: BU SAYFADA YER ALAN GRAFİKLERİN HİÇBİRİ YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.

Google News’ten bize abone olmak için TIKLAYIN.

Kripto paralar hakkındaki haberlerimize ulaşmak için TIKLAYIN.

Görüşlerinizi yorum yaparak bizimle paylaşın.

Daha fazla haber için TwitterInstagram, Telegram ve YouTube hesaplarımızı takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir