Cardano kurucusundan Bitcoin için PoS önerisi!

Cardano kurucusu

Cardano kurucusundan Bitcoin için PoS önerisi!

ABONE OL 

ADA olarak bildiğimiz Cardano isimli kripto paranın kurucusu Charles Hoskinson, Ethereum’un PoW sisteminden PoS sistemine geçişinin ardından Bitcoin için de PoS önerisinde bulundu.

Cardano Kurucusu: Bitcoin PoS Sistemine Geçsin

Dünya genelinde Bitcoin başta olmak üzere kripto paraların madencilik sistemiyle üretilmeleri eleştirilerin odağı oluyor. Madencilik sisteminin ciddi enerji tüketmesi kripto paralara olumsuz bakan isimlerin ekmeğine yağ sürüyordu.

Ethereum geçtiğimiz haftalarda PoW sisteminden PoS sistemine geçerek madencilik sisteminden doğrulayıcı sistemine geçmiş oldu. Bu da enerji tüketimini ciddi oranda azalttı. Cardano kurucusu Charles Hoskinson tam da bu konuyla ilgili bir öneride bulundu. Hoskinson, bu önerisinde Bitcoin’in de PoW sisteminden PoS sistemine geçerek daha kullanışlı bir hale gelebileceğini ifade etti.

Charles Hoskinson, Bitcoin’lerin wrapped olarak adlandırılan WBTC‘ye dönüştürülmesiyle birlikte Bitcoin’lerin madencilik sistemine de gerek kalmayacağını belirtti.

Cardano kurucusu
Cardano kurucusundan Bitcoin için PoS önerisi!

Cardano Vasil Hardfork Güncellemesi Başladı

ADA olarak bildiğimiz Cardano isimli kripto para şirketi Vasil hardfork güncellemesini başlattı. Güncelleme 5 gün sürecek ve Cardano Blockchain ağının işlem kapasitesini yükseltecek. İşlem kapasitesinin yanı sıra işlem ücretlerinde de düşüş yaşanması hedefleniyor.

İşlem sürelerini de kısaltacak olan Cardano Vasil hardforku, daha az kodla akıllı sözleşme yazmak da Cardano Blockchain ağında mümkün olacak.

Google News’ten bize abone olmak için TIKLAYIN.

Kripto paralar hakkındaki haberlerimize ulaşmak için TIKLAYIN.

Görüşlerinizi yorum yaparak bizimle paylaşın.

Daha fazla haber için TwitterInstagram, Telegram ve Youtube hesaplarımızı takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir