Akıllı telefon alırken nelere dikkat etmeliyiz?

Akıllı telefon alırken nelere dikkat etmeliyiz

Akıllı telefon alırken nelere dikkat etmeliyiz?

ABONE OL 

Akıllı telefonlar günümüzde olmazsa olmazlarımız arasında yer alıyor. Bu sebepten dolayı akıllı telefon satın alırken ince elip sık dokumak gerekiyor. Bugün sizlere akıllı telefon alırken neler dikkat etmek gerek bunlardan bahsedeceğiz.

Akıllı Telefon Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz: İlk Olarak Ne Yapmalıyız?

Akıllı telefon satın alırken öncelikle neye ihtiyacınız var bunu tespit etmeniz gerekiyor. Akıllı telefonunuzu için mi, oyun için mi yoksa her ikisini de yapabilmek için mi satın almak istiyorsunuz. Öncelikli olarak tespit etmeniz gereken şey bu olmalı.

Bunu belirtmemizdeki en büyük neden ise her fiyata akıllı telefon bulabilmemiz. Bütçemizi arttırdığımız sürece farklı amaçlara hizmet edecek telefonları satın alabiliriz. Ancak bu satın alımı en mantıklı şekilde olması herkesin ortak amacı. Bu sebepten dolayı ilk olarak kullanım amacımızı ardından ise bütçemizi belirlemeliyiz.

Samsung'dan Apple'a gönderme!
Akıllı telefon alırken nelere dikkat etmeliyiz?

Hangi Özelliklere Dikkat Etmeliyiz?

Bütçemizi de belirledikten sonra akıllı telefonumuzu aramaya geçebiliriz. Akıllı telefon seçerken amacımıza göre ilk olarak işlemcisi, RAM kapasitesi ve pil kapasitesi gibi konulara dikkatli bir şekilde incelemek gerekiyor.

Örnekle devam ederek daha da kolay anlatmak gerekirse, oyun oynamak için akıllı telefon satın almak istiyorsunuz. Alacağınız telefondaki en dikkat edilmesi gereken özellikler işlemci, pil kapasitesi ve RAM kapasitedir. İyi bir işlemciye sahip olmayan bir oyun telefonu sizlere kötü bir oyun deneyimi yaşatacaktır. Yine aynı şekilde RAM kapasitesi de yüksek olmayan akıllı telefonda yine oyun deneyiminizi kötü bir hale getirecektir. Belki de göz ardı edilmemesi gereken en büyük detaylardan biris de pil kapasitesi. Soğutma teknolojisine sahip bir 5.000 mAh ve üzeri kapasiteli pil, oyun deneyiminizi oldukça olumlu etkileyecektir.

Günümüdeki 6 GB ve üzeri RAM kapasitesi iyi kabul edilmektedir. İşlemci olarak özellikle bir model belirtmek yerine işlemcileri karşılaştırabileceğini platformları kullanarak en yüksek skora sahip işlemciyi seçebilirsiniz. Bu sayede akıllı telefonunuzda yer alacak işlemcinin çeşitli performans testlerinden aldığı puanları da görerek beklentinizi oluşturabilirsiniz.

iPhone 14 Plus
Akıllı telefon alırken nelere dikkat etmeliyiz?

Bu Kadarı Yeterli mi? Elbette Hayır

İşlemci, pil kapasitesi ve RAM kapasitesi gibi konuları netleştirdikten sonra ekran tipi, ekran çözünürlüğü konularını da özenle araştırmak gerekiyor. Bütün gün ekranına bakacağınız akıllı telefonun kaliteli bir ekrana sahip olması kullanıcı deneyiminizi arttıracaktır.

Ekran tipini de seçtikten sonra akıllı telefonun kaç yıl yazılım desteği alacağını araştırmak gerekiyor. Günümüzde birçok akıllı telefon üreticisi ürettiği modellere kaç yıl yazılım desteği sağlayacağını açıklıyor. Bu da cihazınızın kaç yıl güncel kalacağını sizlere söyleyecektir.

Akıllı telefon alırken nelere dikkat etmeliyiz?
Kamera Olarak Neye Dikkat Etmeliyiz?

Satın almak istediğiniz akıllı telefon ile bol bol fotoğraf ve video çekmek istiyorsanız asla es geçmemeniz gereken konuların başında kamera detayı yer alıyor. Kameraların bol megapikselli olması sizlere çok kaliteli bir çekim deneyimi sunacağı anlamına gelmiyor. Kameraların megapikselinden önce diyafram aralığına göz atmalı ve işlemci de olduğu gibi karşılaştırmalı olarak en iyi kamera deneyimini tespit edebilirsiniz.

Bu sayede akıllı telefonunuz sunacağı video ve fotoğraf deneyimini de açık bir şekilde göreceksiniz.

Akıllı telefon satın alırken dikkat edilmesi gereken bu konulara dikkat etmek, bütçenize en uygun akıllı telefonu seçerken size büyük kolaylık sağlayacaktır. Bu konudaki düşüncelerinizi yorum olarak bizimle paylaşmayı unutmayın.

Google News’ten bize abone olmak için TIKLAYIN.

Teknoloji kategorisindeki haberlerimize ulaşmak için TIKLAYIN.

Görüşlerinizi yorum yaparak bizimle paylaşın.

Daha fazla haber için TwitterInstagram, Telegram ve Youtube hesaplarımızı takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir