Twitch kara para aklama için mi kullanılıyor?

Twitch kara para aklama

Twitch kara para aklama için mi kullanılıyor?

ABONE OL 

Dünyanın en büyük canlı yayın platformlarından olan Twitch kara para aklama iddiaları ile çalkalanıyor. Özellikle ülkemizdeki Twitch yayınları tarafından paylaşılan ”#temiztwitch’ etiketi gündem oldu.

Twitch Kara Para Aklamada Kullanılıyor

Geçtiğimiz günlerde veri sızıntısı yaşayan Twitch, şu günlerde kara para aklama iddialarıyla karşı karşıya kaldı. İddialara göre çalıntı banka ve kredi kartları ile canlı yayın düzenleyen yayıncılara bit, abonelik ve Prime abonelik hediye edildiği ve bu sayede gelir elde edildiği söyleniyor. Ülkemizden de bu kara para aklama olayına karışan yayıncıların olduğu iddia ediliyor.

Bu kara para aklama olayının 2 yıldır sürdüğü ve ciddi miktarlarda paranın aklandığı söyleniyor. Kart bilgileri hakkında şimdilik bir detay olmasa da ülkemizdeki ünlü yayıncılar bu olayın incelemesi ve dikkat çekmesi adına 5 Kasım günü yayın açmayacaklarını duyurdu. Gazeteci İbrahim Haskoloğlu resmi Twitter hesabından bir tweet paylaştı ve bir kartı ihlal edilmiş bir kişinin telefonuna gelen mesajları paylaştı.

Bu kara para aklama olayına karışmış yayıncıların ID’leri de gün yüzüne çıktı. Twitch bu konuda henüz resmi bir açıklama yapmadı.

Google News’ten bize abone olmak için TIKLAYIN.

Teknoloji kategorisindeki haberlerimize ulaşmak için TIKLAYIN.

Görüşlerinizi yorum yaparak bizimle paylaşın.

Daha fazla haber için TwitterInstagram, Telegram ve Youtube hesaplarımızı takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir