Kripto para piyasasının büyüklüğü 1.5 trilyon dolara geriledi

Kripto para piyasası

Kripto para piyasasının büyüklüğü 1.5 trilyon dolara geriledi

ABONE OL 

Bitcoin’in 30 bin dolar seviyelerine gerilemesiyle birlikte kripto para piyasası da 1 trilyon dolar küçüldü. Yoğun satışlara maruz kalan kripto para piyasasının büyüklüğü 1.5 trilyon doların altına geriledi.

Kripto Para Piyasası Küçülüyor

Önce Çin’den gelen Bitcoin madencilerine yönelik yaptırım haberi ve ardından Elon Musk‘ın Bitcoin’e yönelik olumsuz açıklamaları yoğun Bitcoin satışlarını beraberinde getirdi. Bu iki haberin ardından kripto para piyasası düşüşe geçti ve toplamda 1 trilyon dolarlık varlık kripto para piyasasından çekildi. Kripto para piyasasının da büyüklüğü 1.5 trilyon doların altına geriledi.

Bu düşüşle birlikte kurumsal şirketlerin de Bitcoin satış açıklamalarını beraberinde getirdi. Bu şirketler arasında en dikkat çekeni Ruffer Investment Company oldu.

Bitcoin, son 24 saatte 43 milyar dolarlık işlem hacmine sahip ve 32.840 dolar fiyatıyla alıcı buluyor.

Kripto para piyasasının büyüklüğü 1.5 trilyon dolara geriledi

Ruffer Investment Bitcoin’lerini Sattı

Ruffer Investment Company, 744 milyon dolar değerinde Bitcoin satın almıştı. Satın alımının ardından Bitcoin popülerliği arttı ve bu da fiyata etki etti. Şirketin yatırım yatırım direktörü Hamish Baillie, yaptığı açıklama ile Bitcoin yatırımının süreçlerinden ve elde edilen kârdan bahsetti:

“Fiyat ikiye katlandığında, aralık ayında ve ocak ayının başında müşterilerimiz için biraz kâr satışı yaptık. Pozisyonu aktif olarak yönettik ve nisan ayında son dilimi sattığımızda toplam kâr 1.1 milyar doların biraz üzerindeydi.” 

Google News’ten bize abone olmak için TIKLAYIN.

Kripto paralar hakkındaki haberlerimize ulaşmak için TIKLAYIN.

Görüşlerinizi yorum yaparak bizimle paylaşın.

Daha fazla haber için TwitterInstagram, Telegram ve Youtube hesaplarımızı takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir