Tesla Bitcoin aldı! 1.5 milyar dolarlık alım

Tesla Bitcoin

Tesla Bitcoin aldı! 1.5 milyar dolarlık alım

ABONE OL 

Elon Musk‘ın elektrikli otomobil üretimi yapan şirketi Tesla, Bitcoin satın aldığını açıkladı. Elon Musk‘ın Bitcoin’e olan ilgisi geçtiğimiz gün Twitter profiline #Bitcoin yazması ile yeniden gündeme gelmişti. Tesla şirketinin 1.5 milyar dolar değerinde Bitcoin alması kurumsal alımlara bir yenisini eklediği gibi Bitcoin fiyatının da 44 bin doları aşarak yeni rekor kırmasını sağladı.

Tesla Bitcoin Satın Aldı!

Tesla yaptığı resmi açıklama ile 1.5 milyar dolar değerinde Bitcoin aldığını açıkladı. Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile paylaşılan raporda sahip olunan şirket portföyünün çeşitlendirilmesi amacıyla Bitcoin alındığı ifade edildi. Ayrıca Tesla’nın yakın zamanda Bitcoin ile ödeme kabul edeceği de raporda yer aldı.

Tesla’nın Bitcoin satın alması ile birlikte Bitcoin fiyatını da 44 bin doları aştı ve tüm zamanların rekorunun kırıldı.

Bitcoin ve Tesla
Tesla Bitcoin Satın Aldı!

Tesla tarafından hazırlanan raporda şu ifadeler yer alıyor:

 “Ocak 2021’de yeterli işletme likiditesini sürdürmek için gerekli olmayan nakit getirilerimizi daha da çeşitlendirmek ve maksimize etmek için bize daha fazla esneklik sağlaması amacıyla yatırım politikamızı güncelledik.

Yatırımlarımız dijital varlıklar, külçe altın, altın takas yatırım fonları ve diğer varlıkları içeren alternatif rezerv varlıklarını içeriyor. Yakın gelecekte Bitcoin ile ödeme kabul edeceğiz.”

Google News’ten bize abone olmak için TIKLAYIN.

Kripto paralar hakkındaki haberlerimize ulaşmak için TIKLAYIN.

Görüşlerinizi yorum yaparak bizimle paylaşın.

Daha fazla haber için TwitterInstagram, Telegram ve Youtube hesaplarımızı takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir