iPhone 11 Pro Max’in maliyet fiyatı ortaya çıktı

iPhone 11 Pro Max’in maliyet fiyatı ortaya çıktı

ABONE OL 

Apple’ın üretip sattığı telefonlar hatta tüm teknolojik cihazların fiyatları diğer telefonlara göre daha pahalı oluyor. Herkes tarafından kabul gören bu görüşü destekler nitelikte bir araştırma yapıldı. Yapılan araştırma Apple’ın 10 Eylül tarihinde tanıttığı iPhone 11 Pro Max‘in maliyetini ortaya koyuyor. iPhone 11 Pro Max’in maliyet fiyatı ortaya çıktı.

 

iPhone 11 Pro Max’in maliyet fiyatı ortaya çıktı

 

Apple, iPhone 11 Pro Max’in ekranına 66.50 dolar, üçlü kamera kurulumuna 73.50 dolar, bataryalara 10.50 dolar, işlemci ve depolama alanlarına 159 dolar, geri kalan tüm malzemelerine 181 dolar ödeme yapıyor. Hepsini topladığımızda ortaya 490.50 dolarlık bir maliyet fiyatı çıkıyor. Apple iPhone 11 Pro Max’in satışı fiyatını ise 1099 dolar olarak belirlemişti. Bu demek oluyor ki Apple, iPhone 11 Pro Max’ten %100’den fazla kâr ediyor. Ancak şöyle de bir bakış açısıyla bakmakta fayda var. Her sene çıkarmak çıkaracağı cihazlar için yapılan Ar-Ge harcamaları, telefonların üretilmesi için gereken fabrikaların kurulması gibi birçok harcama kalemi söz konusu.

Araştırmayı yapan kuruluş, Apple’ın tam anlamıyla %100 kâr etmediğini ve maliyet fiyatlarının yaklaşık fiyatlar olduğu belirtiyor. Maliyet fiyatlarını Apple açıklamadan maliyeti net olarak bilmenin mümkün olmayacağı ise bilinen bir gerçek.

 

Kaynak

 

İlginizi Çekebilir

 

İşte iPhone SE 2 fiyatı ve çıkış tarihi!

iPhone 11 serisinin resmi fiyatları açıklandı!

iPhone 6s ve 6s Plus için tamir programı başlatıldı

 

 

“iPhone 11 Pro Max’in maliyet fiyatı ortaya çıktı” için 0 yanıt

Bir yanıt yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir