Netflix kullananlar daha az uyuyor

Netflix kullananlar daha az uyuyor

Netflix kullananlar daha az uyuyor

ABONE OL 

SleepStandards araştırma şirketi tarafından yapılan araştırma ve anketin neticesinde Netflix kullananların daha az uyuduğu sonucuna varıldı.

ABD’de 30 gün süren ve 1.032 kişinin katıldığı bir anket yapıldı, anketin en genç katılımcısı 18 yaşında, en yaşlı katılımcısı 79 yaşında. Katılanların yüzde 50.7’si erkek, yüzde 48.9’u kadın, yüzde 0.4’ü farklı cinsiyetten.

Netflix filmleri

Ankete göre Netflix’te geçirilen zaman ile uykuda geçirilen zaman kıyaslanmış ve ortaya çıkan sonuçlar insan sağlığı açısından korkutmuş durumda.

Netflix kullanımı ve uyku süreleri anketi

Netflix

Anket sonuçlarına göre katılanların yalnızca yüzde 25 ‘i 7 saatten fazla uyuyor. Geri kalan yüzde 75’lik kısım yavaş yavaş 4 saat hatta 4 saatten daha aza iniyor. 6-7 saat arası uyuyanların fazlalığı yüzde 55.7 ile göze çarpıyor.

Netflix’e 1 saatten az vakit ayıranlar yüzde 9, 1-2 saat ayıranlar yüzde 35.6, 2-3 saat ayıranlar yüzde 26.2, 3-4 saat ayıranlar yüzde 19.9, 4 saatten fazla vakit ayıranlar da yüzde 9.3‘lük sonuçlarla karşımıza çıkıyor.

Ankete katılanlar arasından en çok dikkat çeken sonuç ise milenyum jenerasyonunun yüzde 82.39‘luk kısmının 5 saatten fazla Netflix’te zaman geçirmesi.

Ankete katılan ABD vatandaşlarının ise yüzde 46‘sı Netflix hayatlarına girdikten sonra uykusuzluk problemi çektiklerini kabul ediyor.

Google News’ten bize abone olmak için TIKLAYIN.

Yaşam kategorisindeki haberlerimize ulaşmak için TIKLAYIN.

Görüşlerinizi yorum yaparak bizimle paylaşın.

Daha fazla haber için TwitterInstagram, Telegram ve Youtube hesaplarımızı takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir