2022 yılının ikinci çeyreğindeki akıllı telefon satış detayları!

2022 yılının ikinci çeyreğindeki akıllı telefon satış detayları

2022 yılının ikinci çeyreğindeki akıllı telefon satış detayları!

ABONE OL 

Akıllı telefon piyasasındaki durağanlık sürerken 2022 yılının ikinci çeyreğinde ne kadar akıllı telefon satıldığı açıklandı. Canalys tarafından yayınlanan rapor akıllı telefon satış detaylarını ortaya koydu.

2022 Yılının İkinci Çeyreğindeki Akıllı Telefon Satış Detayları Yayınlandı

Canalys, yılın her çeyreğinde olduğu gibi 2022 yılının ikinci çeyreğinde de akıllı telefon satış raporunu yayınladı. Bu rapora göre bu dönemde en fazla satılan akıllı telefon markası Samsung oldu. Samsung‘un ardından ikinci sırada Apple, üçüncü sırada ise Xiaomi yer alıyor.

Apple’ın iPhone 13 satışlarıyla Xiaomi’den ikincilik koltuğunu alması da dikkatleri çekti. Canalys analistine göre akıllı telefon üretimindeki maliyet baskısı azaldı fakat lojistik ve tedarik problemi sürüyor.

Huawei ise listede yer almıyor.

2022 yılının ikinci çeyreğindeki akıllı telefon satış detayları!

İkinci Çeyrekteki Bilgisayar Satış Rakamları

2022 yılının ilk çeyreğinde 77,4 milyon bilgisayar satışı gerçekleşirken bu rakam ikinci çeyrekte 72 milyona geriledi. 2021 yılında ise ilk çeyrekte 83,5 milyon, ikinci çeyrekte 82,4 milyon bilgisayar satışı gerçekleşmişti.


Zirvede yer alan Lenovo çeyrek boyunca 17,8 milyon bilgisayar satışı gerçekleştirdi. Bu rakam, 2021 yılının aynı dönemine göre yüzde 12,5’lik bir düşüş anlamına geliyor. En büyük düşüşü yüzde 27,5 ile HP şirketi yaşarken bu dönemde yükseliş yaşayan tek büyük şirket yüzde 9,3 ile Apple oldu. Apple, yüzde 8,8’lik market payı ile 6,3 milyon bilgisayar satışı gerçekleştirdi.

HP ve Dell 13’er milyonun üzerinde bilgisayar satışı yaparken Acer 5 milyon, ASUS ise 4,6 milyon bilgisayar satışı gerçekleşti. Listede olan büyük markalar dışında diğer tüm markalar toplamda 11,1 milyon bilgisayar satışı gerçekleşti. 3 ay boyunca tüm dünyada kayıtlı olarak 72,011 milyon bilgisayar satışı gerçekleşti. Bu satış rakamı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 12,6 düşüş anlamına geliyor. Geçen yıl aynı dönemde 82,424 milyon bilgisayar satışı gerçekleşmişti.

Google News’ten bize abone olmak için TIKLAYIN.

Teknoloji kategorisindeki haberlerimize ulaşmak için TIKLAYIN.

Görüşlerinizi yorum yaparak bizimle paylaşın.

Sosyal medya hesaplarımıza BURADAN ulaşabilir ve hesaplarımızı takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir