KVKK WhatsApp incelemesi başlattı!

 KVKK WhatsApp incelemesi başlattı!

Kişisel Verileri Koruma Kurulu (KVKK), dün Rekabet Kurulu‘nun ardından bir açıklama yaptı ve kararını duyurdu. Kullanıcılara bir onay bildirimi gönderen ve onaylamayan kullanıcıların artık uygulamayı kullanamayacağını açıklayan WhatsApp, bu kararından dolayı bir hayli eleştirildi.

KVKK WhatsApp Kararı Geldi!

KVKK, WhatsApp için yurt dışına veri aktarma ve temel ilkeler sebebiyle resmi olarak inceleme başlatıldığı duyuruldu. İncelemenin sonucunun 8 Şubat 2021 tarihinde açıklanacağı da duyuruldu.

KVKK WhatsApp açıklaması:

”Ülkemizde son günlerde basına da yansıyan çeşitli haberlerden; Whatsapp Inc tarafından WhatsApp uygulamasını kullanmak isteyen kullanıcıların kişisel verilerinin işlenmesine ve yurtdışında bulunan tedarikçi, iş ortakları, hizmet sağlayıcıları ve diğer üçüncü taraflara aktarılmasına rıza verilmesini içerecek şekilde kullanım şartlarının güncellendiği, bu kapsamda rıza vermeyen kullanıcıların bu uygulamayı kullanamayacağı ve hesaplarının silineceğine dair kullanıcılara bilgilendirme iletildiği anlaşılmaktadır.

Bu kapsamda, Kişisel Verilerin Korunması Kanununun 15 inci maddesi uyarınca Kişisel Verileri Koruma Kurulunun 12.01.2021 tarihli toplantısında konu, kişisel verilerin korunması mevzuatı genel hükümleri ile Kanunun açık rıza, veri işleme şartları, yurtdışına veri aktarımı ve temel ilkeler yönünden değerlendirilecek olup, gelişmeler hususunda kamuoyu ayrıca bilgilendirilecektir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

WhatsApp gizlilik sözleşmesi
KVKK WhatsApp kararı geldi

Neler Olmuştu?

Facebook 2014 yılında WhatsApp‘i 19 milyar dolar ödeme yaparak bünyesine katmıştı. O günden bu yana WhatsApp’te bir çok değişiklik yapan Facebook, son olarak WhatsApp gizlilik sözleşmesini değiştirdi. Kullanıcılara bir onay ekranı sunan WhatsApp verilerini artık Facebook ile paylaşacak.

Bu onayı veren kullanıcılar WhatsApp uygulamasını kullanmaya devam edebilecek ancak onay vermeyen kullanıcılar WhatsApp uygulamasını kullanamayacak.

Google News’ten bize abone olmak için TIKLAYIN.

Yaşam kategorisindeki haberlerimize ulaşmak için TIKLAYIN.

Görüşlerinizi yorum yaparak bizimle paylaşın.

Daha fazla haber için TwitterInstagram, Telegram ve Youtube hesaplarımızı takip edebilirsiniz.

Gökhan Kaya

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir