Dünyanın en hacimli kripto para borsası Binance, kripto para piyasasının sakin olduğu şu günlerde adeta temizliğe başladı. Hacim olarak yetersiz görülen 7 kripto paranın delist edileceği açıklandı.
Binance Delistlere Devam Ediyor
Binance yaptığı son açıklama ile birlikte 7 kripto parayı delist edeceğini açıkladı. Binance delist işlemlerinin hacim yetersizliği, saldırılara karşı güvenlik seviyesi ve ekibin projeye bağlılığı gibi konulardaki yetersizlik sebebiyle gerçekleştiği açıkladı.
11 Ağustos tarihinden itibaren aşağıda yer alan kripto paralar delist edilecek.
Delist edilecek 7 kripto para:
- EasyFi (EZ)
- Quantstamp (QSP)
- Bread (BRD)
- Nexus (NXS)
- Navcoin (NAV)
- Moeda Loyalty Points (MDA)
- Spartan Protocol (SPARTA)
Hollanda Binance’e Cezayı Kesti
Binance geçtiğimiz günlerde İspanya’daki faaliyetlerini resmileştiren adımları atmıştı. Bu hafta ise ceza ile karşı karşıya kaldı. Hollanda Merkez Bankası, Binance’e faaliyetlerini kayıtsız bir şekilde sürdürdüğü için 3.35 milyon dolarlık ceza kesti.
Yapılan açıklamada Binance’in bu cezaya itiraz ettiği ve kararı temyize götüreceği de ifade edildi. Ayrıca Binance’in Hollanda’da yapmış olduğu başvurunun da değerlendirme aşamasında olduğu da belirtildi.
Hollanda’da faaliyet gösteren kripto para borsalarının 2020 yılının mayıs ayından itibaren Hollanda Merkez Bankası‘na başvurması zorunlu hale getirilmişti.
Binance CEO’su Yeni Açıklamalar Yapmıştı
Binance CEO’su Changpeng Zhao, katıldığı bir Podcast yayınında Terra çöküşüyle ilgi açıklamalarda bulundu. Bu açıklamalarında Terra çöküşünü yüzünden hayal kırıklığına uğradığını ifade etti. Terra şirketine bağlı olan UST isimli algoritmik sabit fiyatlı kripto paralar hakkında da açıklama yapan Zhao, yaşanan olayların algoritmik kripto paraları yok etmeyeceğini de belirtti.
Zhao, USDT ve USDC gibi sabit fiyatlı kripto paraların da tamamen risksiz olmadığını belirterek yine de algoritmik sabit fiyatlı kripto paraların daha riskli olduğunu söyledi:
”Bu farklı bir risk türü, ancak çok daha net. Bir varlığı kıyasladığınızda, bir varlığı teminat olarak kullandığınızda veya farklı bir varlığı sabitlediğinizde, her zaman bir oynaklık olacaktır. Dolayısıyla bu risk, algoritmik stabilcoinler’de çok daha yüksek.”
Google News’ten bize abone olmak için TIKLAYIN.
Kripto paralar hakkındaki haberlerimize ulaşmak için TIKLAYIN.
Görüşlerinizi yorum yaparak bizimle paylaşın.
Sosyal medya hesaplarımıza BURADAN ulaşabilir ve hesaplarımızı takip edebilirsiniz.