Samsung uygun fiyatlı 5G akıllı telefonlar üretecek

Samsung uygun fiyatlı 5G akıllı telefonlar üretecek

ABONE OL 

Dünya çapında akıllı telefon satışları 2020 yılının ilk çeyreğinde %13.3 oranında düşüş gösterdi. Akıllı telefon satışları sadece Şubat ayında %38 azaldı ve 60 milyon adede geriledi. Korona virüsünün dünya çapında yayılması üretimin kısılması sebep oldu. Aynı zamanda birçok insan mali anlamda akıllı telefon satın almaktan geri durduğu için satışlar büyük oranlarda gerileme yaşandı.

Çıkış Yolu Buldu: Uygun Fiyatlı 5G Akıllı Telefonlar

Akıllı telefon satışlarının bu denli düşmesi teknoloji devi firmaların büyük zararlar yaşamasına sebep oldu. Bu zararları karşılamak için Samsung çalışmalara şimdiden başladı. Uygun fiyatlı 5G desteğine sahip olan akıllı telefon üreterek hem cepleri yakmayacak hem de satışların normale dönmesi için hamle yapılmış olacak.

Galaxy A51 5G

Samsung, Galaxy A51 ve Galaxy A71 isminde 5G desteğine sahip iki akıllı telefon duyurması bekleniyor.. ABD’de Galaxy A51 modeli 500 dolar, Galaxy A71 modeli ise 600 dolara satılması bekleniyor. Samsung‘un merkezi olan Güney Kore’de ise fiyatlar sırasıyla 411 dolar ve 575 dolar seviyesinde olması bekleniyor.

Galaxy A71 5G

Samsung‘un ilk 5G destekli akıllı telefon olan Galaxy S10, 1299 dolar fiyat etiketiyle satışa sunulmuştu. Samsung’un ürettiği 5G destekli akıllı telefon fiyatları 11 ayda %62 düşüş yaşadı. Teknoloji devinin yakın zamanda uygun fiyatlı yeni akıllı telefonlarda duyurması bekleniyor. Özellikle M serisi ve A serisi için uygun fiyatlı 5G akıllı telefonlar duyurulması da bekleniyor.

Google News’ten bize abone olmak için TIKLAYIN.

Teknoloji hakkındaki haberlerimize ulaşmak için TIKLAYIN.

Görüşlerinizi yorum yaparak bizimle paylaşın.

Daha fazla haber için TwitterInstagram, Telegram ve Youtube hesaplarımızı takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir