Spotify, Premium abone sayısını açıkladı

Spotify, Premium abone sayısını açıkladı

ABONE OL 

Spotify bugün yaptığı açıklamada Premium abone sayısını açıkladı. Dijital müzik platformu 2019 son çeyreğinin mali bilançosunu açıkladı.

Apple ve Amazon şirketlerine karşı rekabeti arttırmak için promosyonlar sunan şirket dördüncü çeyrekte premium abonelerde beklenenden %29 daha fazla bir artış gösterdiğini bildirdi.

Dünyanın en popüler müzik ve podcast servisi Spotify, büyüme alışkanlığını sürdürmeye devam ediyor. 2019’un son çeyreğinde 1,86 milyar euro (yaklaşık 2,05 milyar dolar) gelir elde ettiğini bildirdi. Bu gelir önceki yılın aynı dönemine oranla yaklaşık 350 milyon euroluk bir artış gösterdi.

Spotify’ın kullanıcı tabanı da önemli ölçüde büyüdü. Şirket, 31 Aralık’ta sona eren çeyreklik dönemde, premium abone sayısının yüzde 29 artışla 124 milyona yükseldiğini açıkladı.

Analistler, Spotify’ın premium abone sayısının 2020’nin ilk çeyreğinde 126 milyon ila 131 milyon aralığında olacağını tahmin ediyor.

Yeni kullanıcı kazanmasının yanı sıra eski kullanıcıları için birçok kampanya sunan şirket bu politikanın avantajlarını da gördü. İsveç merkezli şirketin hisseleri dördüncü çeyrek raporunun açıklanmasından sonra yüzde 2 artışla 158 dolara yükseldi.

Spotify abone sayısını açıklamasıyla diğer şirketlere karşı bir nevi gövde gösterisi yaptı.

Spotify şirketinin son raporlardan sonra Amazon Music ve Apple Music platformlarına karşı liderliğini sürdürdüğü görünüyor. Rakipleriyle arayı açmak için çabalayan şirket uyguladığı yaptırım ve politikalarla başarısını sürdürmeye devam ediyor.

Kaynak

Daha fazla haber için TwitterInstagramTelegram ve Youtube hesaplarımızı takip edebilirsiniz.

 

İlginizi Çekebilir

Netflix Türkiye için deneme sürümünü sonlandırdı

Yerli temassız sıcaklık ölçüm cihazı geliştirildi

Google Translate gerçek zamanlı çeviri yapacak

“Spotify, Premium abone sayısını açıkladı” için 0 yanıt

Bir yanıt yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir