Haftalık Teknik Analiz #69 (Bitcoin ve Ethereum)

Teknik Analiz

Haftalık Teknik Analiz #69 (Bitcoin ve Ethereum)

ABONE OL 

Twitter üzerinden bir dönem Satoshi Kamasutra olarak paylaşımlarıyla dikkatleri çeken Semih Kale paylaşımlarına Teknoküpür‘de devam ediyor. Haftalık Teknik Analiz serimizde Bitcoin ve Ethereum grafiklerine hep birlikte göz atacağız.

Haftalık Teknik Analiz #69

  • Bitcoin Analizi
Bitcoin – 1D grafiği

Bitcoin bu hafta da aynı fiyat aralığı içerisinde hareket etti, günlük grafikte destek üzerinde uzun süre yatay şekilde duruyor. Daha önceki haftalarda belirttiğimiz gibi büyük bir harekete hazırlanıyor gibi duruyor. Yukarı yönlü denemelerinin bu hafta da süreceğini düşünüyorum. 19 bin dolar kırılmadığı sürece yukarı hamle yapması daha olası.

Sürekli deneme yapmasına rağmen 20 bin 300 dolar kırılmadı ve aynı şekilde 19 bin dolar her denemede bu destekten güzel tepki alması yukarı yönlü iştahlı olduğunu gösteriyor ancak 20 bin 300 dolar kırılmadan yukarı gidiyor diyemeyiz.
21 bin dolar22 bin dolar ve 24 bin dolar destekleri sırası ile tepki alabileceği yerler. 24 bin dolar üzeri ise 28 bin dolara kadar boş bi alan olacak.
19 bin dolar kırılır ise 16 bin dolar ilk durağı olabilir dolayısı ile yine işleme girerken büyük düşüş olma ihtimalinide hesaba katmak gerekli.

  • Ethereum Analizi
Ethereum – 1D grafiği

Ethereum, Bitcoin’in aksine direncin altında akümüle oluyor. Eğer Bitcoin yukarı hamle yapar ise güzel bir yükseliş şansı verecektir. 1.400 dolar önemli ve altında çok deneme yapıyor. Marketin durumuna bakmaksızın bullish bir fiyat yapısı mevcut ancak yalnızca Bitcoin ve ya marketin izin verdiği sürece devam edebilir.

Kırılım halinde 1.550 dolar bir sonraki direnci olacak. Eğer düşündüğüm gibi olumlu haftalar gelir ise (kısa bull market) 2.400 dolara kadar gitme şansı mevcut. 1.250 dolar hala destek durumunda ve eğer bir düşüş olur ise ilk karşılaşacağı bölge olacak. Genel olarak altcoin’ler için Bitcoin’in güvenli bir bölgeye girmesini beklemek daha sağlıklı olacaktır. Büyük düşüş riski hala geçmiş değil.

ÖNEMLİ NOT: BU SAYFADA YER ALAN GRAFİKLERİN HİÇBİRİ YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.

Google News’ten bize abone olmak için TIKLAYIN.

Kripto paralar hakkındaki haberlerimize ulaşmak için TIKLAYIN.

Görüşlerinizi yorum yaparak bizimle paylaşın.

Daha fazla haber için TwitterInstagram, Telegram ve YouTube hesaplarımızı takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir