Hindistan kripto para vergisi yatırımcılara darbe vurdu!

Hindistan kripto para vergisi

Hindistan kripto para vergisi yatırımcılara darbe vurdu!

ABONE OL 

Hindistan‘ın geçtiğimiz nisan ayında başlayan verginin üzerine yeni bir vergi daha ekledi. Bu ek vergi ile birlikte kripto para borsalarının hacimlerinde düşüş yaşandı.

Hindistan Kripto Para Vergileriyle Yatırımcıları Zora Soktu

Hindistan kripto paralara olan sert tavrıyla biliniyor. Bu tavrını da yasaya çeviren Hindistan, 1 Nisan‘da yürürlüğe giren yüzde 30’luk verginin ardından yeni bir vergiyle daha sektöre darbe vuruldu.

Nomics tarafından paylaşılan verilere göre 1 Temmuz itibariyle yürürlüğe giren yeni vergiyle birlikte hacim 3’te 1 oranında düştü. Hindistan merkezli ve Binance destekli WazirX isimli kripto para borsasındaki işlem hacmi 1 Temmuz’da 5.36 milyon dolar olarak kaydedildi. Bir önceki gün ise hacim 14.53 milyon dolar olarak kayıtlara geçmişti.

1 Nisan tarihinde yürürlüğe giren yasa, elde edilen gelirlerin yüzde 30‘unun vergi olarak ödenmesini kararlaştırmıştı. 1 Temmuz itibariyle yürürlüğe giren yasada ise 127 dolar ve üzeri alım satım işlemlerinden yüzde 1 vergi alınması kararlaştırıldı.

Hindistan kripto para vergi
Hindistan kripto para vergisi yatırımcılara darbe vurdu!

Hindistan Merkez Bankası Başkanı: Kripto Paralar Riskli

Hindistan Merkez Bankası Başkanı Shaktikanta Das geçtiğimiz aylarda yapılan duyurunun ardından bir açıklama yapmış ve kripto paraların riskli olduğunu hükümete bildirdiğini ifade etmişti. Das tarafından yapılan açıklama:

”RBI’nın pozisyonunda bir değişiklik yok. Hükümete kripto para birimleriyle ilgili büyük endişelerimiz olduğunu ilettik.”

Google News’ten bize abone olmak için TIKLAYIN.

Kripto paralar hakkındaki haberlerimize ulaşmak için TIKLAYIN.

Görüşlerinizi yorum yaparak bizimle paylaşın.

Daha fazla haber için TwitterInstagram, Telegram ve YouTube hesaplarımızı takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir