Akbank siber saldırı açıklaması yaptı!

Akbank siber saldırı

Akbank siber saldırı açıklaması yaptı!

ABONE OL 

Türkiye’nin en büyük bankalarından olan Akbank, geçtiğimiz 2 gün boyunca internet bankacılığında erişim problemi yaşamış ve yoğun tepkiye maruz kalmıştı. Bazı internet forumlardan Akbank‘ın siber saldırıya maruz kaldığı ve bu siber saldırı sonucunda elde edilen bilgilerin satıldığı iddia edilmişti. Akbank‘tan konu ile ilgili açıklama geldi.

Akbank Siber Saldırıya mı Uğradı?

Akbank geçtiğimiz 2 gün boyunca toplamda 43 saatlik bir kesintiye sebep olan bir aksaklık yaşamıştı. Sosyal medyada her iki günde gündem olan olayın ardından siber saldırı iddiaları yeniden gündeme geldi. Fakat bankadan kısa süre içerisinde yalanlama açıklaması geldi. İşte o açıklama:

”Bazı sosyal medya hesaplarında bankamız müşteri bilgilerine ulaşıldığı yönündeki iddialar kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır. Müşterilerimizin kişisel verileri her zaman olduğu gibi güvendedir. Söz konusu paylaşımlara karşı tüm yasal yollara başvurma hakkımız saklıdır.”

Akbank yeni karar
Akbank siber saldırı açıklaması yaptı!

Yaşanan problem ile ilgili yeni kararlarda alınmıştı. İşte o kararlar:

  • Ekstre ödemesi 06.07.2021 tarihinde olan kredi kartları müşterilerimizin son ödeme tarihi bankamız tarafından bir gün ötelenecektir.
  • Kredi vadesi veya taksit tarihi 06.07.2021 olan ticari krediler ve tüketici kredileri için o gün faiz işletilmeyecektir/işleyen faiz geri ödenecektir.
  • Müşterilerimize ekstre, kredi ve taksit ödemeleriyle ilgili herhangi bir gecikme faizi yansıtılmayacaktır.
  • Müşterilerimizin ekstre ötelemeleri, kredi vadesi ve taksit ödemeleriyle ilgili ek bir işlem yapmasına gerek bulunmamaktadır.

Google News’ten bize abone olmak için TIKLAYIN.

Yaşam kategorisindeki haberlerimize ulaşmak için TIKLAYIN.

Görüşlerinizi yorum yaparak bizimle paylaşın.

Daha fazla haber için TwitterInstagram, Telegram ve Youtube hesaplarımızı takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir