Rusya Merkez Bankası Başkanı uyardı!

Rusya Merkez Bankası Başkanı

Rusya Merkez Bankası Başkanı uyardı!

ABONE OL 

Kripto paralar devletlerin sert markajlarına maruz kalmaya devam ediyor. Başta Çin olmak üzere birçok devlet kripto paralara hiç sıcak bakmıyor. Rusya da Çin’in hamlelerini doğrular nitelikte adımlar atmaya devam ediyor. Rusya Merkez Bankası Başkanı yaptığı açıklamada kripto para yatırımlarının en tehlikeli yatırım olduğunu ifade etti.

Rusya Merkez Bankası Başkanı Kripto Para Yatırımlarını Riskli Buluyor!

Rusya Merkez Bankası Başkanı Elvira Nabiullina, kripto paralarla ilgili açıklamalarda bulundu. Kripto paraların fiyat hareketlerinin oldukça sert ve değişken olması sebebiyle uzak durulması gerektiğini ifade etti. Normalde Merkez Bankaları tarafından yatırım tavsiyesi verilmeyeceğini ifade eden Nabiullina, şu ifadeleri kullandı:

”Spekülatif kripto varlıklar kesinlikle en tehlikeli stratejilerdir. Merkez Bankası asla nereye yatırım yapılacağı konusunda tavsiyede bulunmaz ancak burada biri kesinlikle yatırım yapmamalıdır.”

Kripto paralar yükseliş ve düşüş hareketlerinin oldukça yüksek oranlı olmasından da bahseden Nabiullina, ”fiyatlar çok değişken, korkunç kayıtlar olabilir.” ifadesini kullandı.

Rusya Merkez Bankası Başkanı Elvira Nabiullina

Rusya Dışişleri Bakanı Kripto Para Açıklaması!

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, kripto paralar ile ilgili bir açıklama yaptı. Bu açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

”Kripto paraların uluslararası mutabakatlarda önemli bir rol oynayacağı, uluslararası mutabakatların önemli bir kısmını oluşturacağı dönemin gelmesi kaçınılmaz.”

Bu açıklaması ile kripto paraların önemine vurgu yapan Lavrov, bu teknolojinin önümüzdeki yıllardan itibaren aktif bir şekilde tüm dünyada kullanılacağını mesajını da veriyor. Dün de İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, İran’da kripto para faaliyetlerinin yasallaştırılmasını istemişti.

Google News’ten bize abone olmak için TIKLAYIN.

Kripto paralar hakkındaki haberlerimize ulaşmak için TIKLAYIN.

Görüşlerinizi yorum yaparak bizimle paylaşın.

Daha fazla haber için TwitterInstagram, Telegram ve Youtube hesaplarımızı takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir