Almanya’dan Dijital Euro adımı

Almanya’dan Dijital Euro adımı

ABONE OL 

Bilindiği üzere günümüz dünyasında kripto paralar merkez bankası destekli olan ülkelerin ulusal paralarının tahtını sallamaya başladılar. Venezuela, Arjantin gibi ülkelerde devlet seviyesinde kripto para kullanımı yaygınlaşmaya başladı. Devletler gelişen bu kripto para adımlarına karşılık olarak kendi para birimlerini dijitalleştirerek karşılık vermeye hazırlanıyor. Bu CDCF olarak adlandırılıyor. Avrupa Birliğinin resmi para Euro için ilk adım Almanya‘dan geldi. Almanya’dan Dijital Euro adımı geliyor. Almanya daha önceden kripto paralara eleştirilerde bulunmuş ve parasal politikaların devletlerin temel görevleri arasında yer aldığını söylemişti.

Almanya’dan Dijital Euro Hamlesi Geliyor

Şimdi Almanya’dan Dijital Euro adımı geliyor. Tüm Avrupa’da kullanılabilecek dijital Euro’nun çıkarılabileceğini belirtti ve şu açıklamaları yaptı:

”Dijital Euro’nun kullanıcısı, ister makine ister insan olsun, kesin bir şekilde tanımlanabilir olmalı. Müşterilere, bankalara ve ilgili diğer kurumlara, kara para aklama ve terörist fonlama karşıtı yasalar çerçevesinde uygulanan sıkı standartlar uygulanmalı.”

Almanya’dan Dijital Euro adımı

 

Devletler parasal hareketleri kontrol altında tutmak istiyor

Devletler kripto paraların denetimini kendi ellerinde tutmak istiyor ve transferler ve transferleri gerçekleştiren kişileri bilmek istiyor. Kripto paraları da yaygın olarak terör örgütlerini kullandıklarını ifade ediyor. Alman Bankalar Birliği (Bankenverband) yapmış olduğu açıklamaların devamı ise şöyle:

”Avrupa’nın rekabetçiliğini sürdürmek, müşterilerin ihtiyaçlarını karşılamak ve işlem ücretlerini azaltmak için, Euro tabanlı, programlanabilir bir dijital paranın değerlendirilmesi gerekli.”

 

Almanya Maliye Bakanı Olaf Scholz, kripto paraları eleştirmiş ve paranın yerini alması için tasarlanmadıklarını iddia etmişti. Avrupa Merkez Bankası başkanı Mario Draghi ise ”Kripto paraların gerçek değildir ve stablecoin (sabit değerli kripto para) projelerinin ulusal paralara alternatif olmadığı ve mevcut sistemi tehdit etmediğinden emin olmak zorundayız” şeklinde açıklamalarda bulunmuştu.

 

İlginizi Çekebilir

Derecelendirme kuruluşundan Çin ve Bitcoin açıklaması

Starbucks’tan Bitcoin ile kahve satın alma dönemi

Çin’de Kriptografi yasası çıktı

 

Bir yanıt yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir