WhatsApp resmi açıklama yaptı!

WhatsApp resmi açıklama

WhatsApp resmi açıklama yaptı!

ABONE OL 

WhatsApp bilindiği gibi gizlilik sözleşmesini değiştirmiş ve bu sebepten dolayı Türkiye’de dahil olmak üzere dünyanın birçok yerinde milyonlarca kullanıcı kaybetmeye başlamıştı. 2 milyardan fazla kullanıcı olan WhatsApp, gizlilik sözleşmesi ile ilgili resmi bir açıklama yaptı.

WhatsApp Resmi Açıklama Yaparak Detayları Verdi

WhatsApp, gizlilik sözleşmesini değiştirmesiyle birlikte milyonlarca kullanıcı kaybetmeye başladı. Bunu gören WhatsApp yetkilileri kısa süre içerisinde bir açıklama yaptı. İşte o açıklamanın tam hali:

”WhatsApp olarak insanların uygulama üzerinden alışveriş yapmalarını ve işletmelerden destek almalarını kolaylaştırmak istiyoruz. Şeffaflığı daha da artırmak ve işletmelerin WhatsApp üzerinden müşterileriyle iletişimlerine yardımcı olmak adına, gizlilik politikamızı güncelliyoruz. Bu sayede, işletmeler ana şirketimiz Facebook üzerinden güvenli hosting hizmeti alma seçeneğine sahip olabilecekler. Bu güncelleme, WhatsApp’ın Facebook ile veri paylaşımını değiştirmiyor. Dünyanın neresinde olurlarsa olsunlar insanların arkadaşlarıyla veya aileleriyle özel olarak nasıl iletişim kurduğunu etkilemiyor. Gelecek ay boyunca kullanıcılarımızın gözden geçirmelerine süre tanımak adına yeni politikamızı şimdiden WhatsApp aracılığıyla paylaşıyoruz.”

WhatsApp sessize alma modu
WhatsApp resmi açıklama yaptı

Neler Olmuştu?

Facebook 2014 yılında WhatsApp‘i 19 milyar dolar ödeme yaparak bünyesine katmıştı. O günden bu yana WhatsApp’te bir çok değişiklik yapan Facebook, son olarak WhatsApp gizlilik sözleşmesini değiştirdi. Kullanıcılara bir onay ekranı sunan WhatsApp verilerini artık Facebook ile paylaşacak.

Bu onayı veren kullanıcılar WhatsApp uygulamasını kullanmaya devam edebilecek ancak onay vermeyen kullanıcılar WhatsApp uygulamasını kullanamayacak.

Google News’ten bize abone olmak için TIKLAYIN.

Yaşam kategorisindeki haberlerimize ulaşmak için TIKLAYIN.

Görüşlerinizi yorum yaparak bizimle paylaşın.

Daha fazla haber için TwitterInstagram, Telegram ve Youtube hesaplarımızı takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir