Bulunan doğalgaz refahımızı nasıl etkileyecek?

doğalgaz

Bulunan doğalgaz refahımızı nasıl etkileyecek?

ABONE OL 

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde bugünü işaret ederek bir müjde açıklayacağını duyurmuştu. Bugün ise saat 15:00‘da yapılan açıklamayla Karadeniz’de 320 milyar metreküplük doğalgaz rezervi bulunduğu açıklandı. Peki bu rezerv ülkemizin refahını nasıl etkileyecek?

Doğalgaz İthalatı Azalacak Hatta Tamamen Bitecek

Ülkemiz her yıl 12-13 milyar dolar değerinde gaz ithalatı gerçekleştiriyor. Ülkemizin bu rezervi bulması ve bunun üretimine geçildiğinde ithalat azalacak veya tamamen bitecek. Yani Türkiye kendi keşfettiği ve çıkararak kullandığı rezerv sayesinde yaklaşık 13 milyar dolar gibi yüksek bir harcamadan kurtulmuş olacak.

Bulunan Rezerv 7 Yıl Yetecek

Ülkemiz her yıl yaklaşık 45 milyar metreküp doğalgaz tüketiyor. Bu gazın büyük çoğunluğunu ise ithal ederek sağlıyor. Yaklaşık 13 milyar dolar ödeme yaparak gaz satın alan Türkiye, keşfedilen rezerv ile 7 yıllık gaz ihtiyacını karşılamış olacak. 7 yıl boyunca ithalat yapılmayacağı için yaklaşık 90 milyar dolar hazinenin kasasında kalacak.

Türkiye 7 yılda toplamda 90 milyar dolarlık harcamadan kurtulacağı için bu para ülke için yeni yatırımlarda, yeni girişimlerde kullanılabilecek. Ülkemizin girişimde bulunduğu birçok konuda daha büyük adımları atmasını sağlayacak.

Google News’ten bize abone olmak için TIKLAYIN.

Yaşam kategorisindeki haberlerimize ulaşmak için TIKLAYIN.

Görüşlerinizi yorum yaparak bizimle paylaşın.

Daha fazla haber için TwitterInstagram, Telegram ve Youtube hesaplarımızı takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir