NASA Salda Gölü ile ilgili açıklama yaptı!

NASA Salda Gölü

NASA Salda Gölü ile ilgili açıklama yaptı!

ABONE OL 

NASA yaptığı açıklamada Mars‘a henüz gidemeyeceklerini ancak Mars’ta yer alan kraterin benzerinin Türkiye’de olduğunu açıkladı.

NASA Salda Gölü Açıklaması Yaptı!

NASA Salda Gölü hakkında yaptığı açıklama ile Türkiye‘yi heyecanlandırdı. Mars’ta yer alan Jazero Krateri’nin Salda Gölü ile benzerlik gösterdiği belirten NASA’nın açıklaması açıklama şöyle:

“Mars’a giderek Jezero Krateri’ni göremeyebilirsiniz ama ona en çok benzeyen yeri ziyaret edebilirsiniz, yani Türkiye’deki Salda Gölü’nü.” diyerek açıklamalarına şu şekilde devam etti:

“Farklı gezegenlerde olsalar da Salda Gölü mineral ve coğrafi olarak Mars’taki kurumuş göl yatağıyla büyük benzerliklere sahip. Bilim insanları Salda Gölü’nü anlayarak Mars 2020 görevinin rehberini oluşturmaya çalışıyor.”

İşte tweet:

Brad Garczynski isimli bilim insanı konu hakkında şu açıklamaları yaptı:

“Karbonatlar o coğrafyada yaşamış nesneleri muhafaza etmede çok önemli bir görev üstleniyor. Mikroplar, organizmalar ve benzeri şeyleri bulabiliyoruz. Fakat Jezero’ya gitmeden önce Dünya üzerinde bu karbonatların nasıl oluştuğunu ve nasıl muhafaza ettiğini öğrenmemiz gerek. Mars’ta yaşam izi aramadan önce bunlara odaklanmalıyız.”

Google News’ten bize abone olmak için TIKLAYIN.

Yaşam kategorisindeki haberlerimize ulaşmak için TIKLAYIN.

Görüşlerinizi yorum yaparak bizimle paylaşın.

Daha fazla haber için TwitterInstagram, Telegram ve Youtube hesaplarımızı takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir