Netflix Türkiye için 2020 planlarını açıkladı

Netflix Türkiye

Netflix Türkiye için 2020 planlarını açıkladı

ABONE OL 
Netflix Türkiye ve CEE Bölgesi Uluslararası Yapımlar Direktörü Michael Azzolini, ABD’li şirketin Türkiye için bu yılki stratejisini ve planlarını açıkladı.

Netflix, Türkiye için orijinal yapım açısından ülkemizde açılışı Hakan: Muhafız dizisiyle gerçekleşti. 2 sezonu daha yayınlanacak sezonu olan dizi bir hayran kitlesine sahip oldu ve kitlesi tarafından yeni sezonları beklenmeye başladı.

Netflix Türkiye 2020 Planları

Son günlerde hit olan ve listelere hızlıca giriş yapan Atiye dizisi ise ülkemiz için ikinci orijinal yapım oldu. Atiye’den sonra Aşk 101 ve Berkun Oya’nın başında olduğu ancak henüz ismi hakkında bilgiye sahip olmadığımız bir dizi hazırlığı da gelen bilgiler arasında.

Atiye dizisinin galası için Türkiye’ye gelen Netflix Türkiye ve CEE Bölgesi Uluslararası Yapımlar Direktörü Michael Azzolini, önemli açıklamalarda bulundu. Türkiye’nin uzun soluklu baktıkları ve çok önem verdikleri bir pazar olduğunu söyleyen Azzolini, yeni yatırımlar konusunda da çok istekli olduklarını dile getirdi.

Azzolini; Türkiye’de 1,5 milyon kullanıcıyı aştıklarını, bu rakamın daha da artmasını beklediklerini söyledi. 2020 için Türkiye’de 3 yeni dizi planladıklarını belirten Azzolini, 8 bölümlük bir dizinin bütçesinin ortalama 20 milyon TL olduğunu ekledi. Ayrıca Michael Azzolini; Hakan: Muhafız’ın yeni sezonlarının, Aşk 101’in ve Fatih Sultan Mehmet’i anlatan Rise of Empires: Ottoman dizisinin yakında Netflix üzerinden yayınlanacağını ifade etti.

“Atiye’den beklentimiz büyük”

Atiye dizisinden beklentilerinin büyük olduğunu belirten Azzolini, Beren Saat’in dünyanın her yerinde hayranı olduğunu söyledi. Azzolini, dizinin güçlü bir kadın kahramanın kendi içine yolculuğunu anlattığını, aynı zamanda Nemrut, Göbeklitepe ve İstanbul’u da dünyaya tanıttığını ifade etti.

“RTÜK’ten bize sansür talebi olmadı”

Bildiğimiz üzere RTÜK Türkiye’de Netflix, BluTV gibi platformlarda da kısıtlamalar olacağını açıklamıştı. Daha sonra Netflix’in Türkiye’den çekilip çekilmeyeceği tartışılıyordu. Bu konuyla ilgili Netflix Türkiye İletişim Müdürü Artanç Savaş, “190 ülke ne izliyorsa Türkiye de onu izliyor. RTÜK’le uzun süren görüşmelerimiz oldu ancak bize hiçbir film veya dizi için sansür talebinde bulunmadılar. Sadece çocukların izleyebileceği içerikler üzerine konuştuk, bu konuyu da ebeveyn kilidiyle hallettik. Yetişkinlere yönelik içeriklerde kesinlikle bir kısıtlama getirilmedi.” dedi.

Fiyat konusunda da konuşan Artanç, “Türkiye; Hindistan, Arjantin, Brezilya gibi en ucuz birkaç ülke arasında bulunuyor. Geçen yıl 2 TL’lik bir fiyat artışı oldu. Fiyatlarımız 19.99 TL ve 41.99 TL olarak güncellendi. Bu sene ise yeni bir fiyat artışı öngörülmüyor.” dedi.,

Google News’ten bize abone olmak için TIKLAYIN.

Yaşam kategorisindeki haberlerimize ulaşmak için TIKLAYIN.

Görüşlerinizi yorum yaparak bizimle paylaşın.

Daha fazla haber için TwitterInstagram, Telegram ve Youtube hesaplarımızı takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir