Apple’ı hackleyen Türk’e hapis cezası!

Apple’ı hackleyen Türk’e hapis cezası!

ABONE OL 

Apple’ı hackleyen Türk’e hapis cezası! Detaylar aşağıda.

Turkish Crime Family isimli grubun lideri Kerem Albayrak, Apple’dan 175 bin dolar değerinde Bitcoin ya da Itunes hediye kartı istedi. Albayrak’ın talepleri yerine getirilmezse, yaklaşık 300 milyon kullanıcının hesap bilgilerini sosyal medya üzerinden paylaşabileceği belirtti. İCloud ayrıntılarına erişen ve iPhone‘larını fabrika ayarlarına sıfırlama tehdidinden sonra 300 milyondan fazla iPhone‘u fidye için elinde tutan bir hacker, Apple markasına şantajda bulundu. Bu yüzden teknoloji devine şantaj yapmaktan suçlu bulundu.

Türk Suç Ailesi‘ hack grubunun üyesi olduğunu iddia eden 22 yaşındaki Kerem Albayrak, yüz milyonlarca Apple hesabını silmekle tehdit ettikten sonra Apple’a şantaj yapmaya çalıştı. Forbes Pazar günü bildirdiğine göre, ‘Türk Suç Ailesi’ hackleme grubunun üyesi olduğunu iddia etti. 22 yaşındaki Kerem Albayrak, yüz milyonlarca Apple hesabını silmekle tehdit ettikten sonra Apple’a şantaj yapmaya çalıştı .

Apple’ı hackleyen Türk’e hapis cezası!

Albayrak geçtiğimiz hafta Londra’daki Southwark Crown Court’ta 300 saat ücretsiz iş ve altı ay süreyle elektronik sokağa çıkma yasağı ile birlikte iki yıl ertelenmiş hapis cezasına çarptırıldı. Raporda, “iPhone kullanıcıları yakın zamanda iOS 13.3 sürümüne güncelleme yapmaları veya cihazlarından kilitlenme riskiyle ilgili uyarıldıkları halde Albayrak, verilerini silmeyi önerdi” dedi.

319’dan fazla iCloud hesabını fabrika ayarlarına sıfırlamakla tehdit etti. iPhone kullanıcı verilerini fidye ve “diğer” Apple hesaplarında etkili bir şekilde tuttu. Apple, ABD’deki kolluk kuvvetleriyle temasa geçti ve Ulusal Suç Ajansı (NCA) İngiltere’deki soruşturmayı yönetti.

Albayrak, Apple’ın 75.000 $ kripto para birimi veya 100.000 $ iTunes hediye kartı ödemesini istedi. Albayrak bilgisayar korsanlığı grubunun “dosya başına dakikada 150 hesabı fabrika ayarlarına sıfırlamak için yeterli güce sahip olacağını”  iddia etti. Ve sunucu başına 17 komut dosyası işleyebileceklerini söyledi. ABD’li müfettişler “ağ uzlaşmasına dair hiçbir belirti yoktu” dedi.

 

Daha fazla haber için TwitterInstagramTelegram ve Youtube hesaplarımızı takip edebilirsiniz.

 

İlginizi Çekebilir

Samsung Galaxy Note 10 Lite özellikleri belli oldu

En büyük 10 kripto para – 22 Aralık 2019

Apple’a karşı yapılan büyük vurgun!

Steam Kış indirimleri!

Bir yanıt yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir