Amazon fiziksel mağazalarını kapatıyor

Amazon Fiziksel Mağazalarını Kapatıyor

Amazon fiziksel mağazalarını kapatıyor

ABONE OL 

E-Ticaret devi Amazon fiziksel satışı bitirmek amacıyla 68 fiziksel mağazasını kapatmaya hazırlanıyor.

Amazon Fiziksel Mağazalarını Kapatıyor

Dünyanın en zengin insanı unvanına uzun bir süre sahip olan Jeff Bezos’un kurduğu e-ticaret devi Amazon, fiziksel satışı bitirip online satış üzerinde daha fazla yoğunlaşabilmek amacıyla ABD ve Birleşik Krallık’ta daha önce açılan ve faaliyetine devam eden 68 mağazasını kademeli bir şekilde kapatacak.

Uzun zamandır düşünülen fiziki mağaza kapatma konusu için Amazon yetkilileri, fiziksel mağazaların şirketin gelirleri ve müşteri ilişkileri için yapılan uzun soluklu bir deney olduğunu ve bu deneyin nihayet sonuna gelindiğini belirtti.

Amazon Fiziksel Mağazalarını Kapatıyor

Amazon’un 68 mağazasının kapanacak olmasının ardından mağazaların çalışanlarına ne olacağı ise ayrı bir soru işareti oldu. Peki mağazalarda çalışan personellere ne olacak?

Amazon tarafından bu konuyla ilgili de bir açıklama yapıldı ve 68 mağazada çalışan işçilerin korunacağı ve isteyen işçilerin farklı birimlere yönlendirileceği açıklandı. Yani çalışanlar isterlerse kıdem tazminatlarını alıp Amazon’dan ayrılabilecekler, isterlerse Amazon’da farklı birimlerde çalışmaya devam edecekler.

Google News’ten bize abone olmak için TIKLAYIN.

Teknoloji kategorisindeki haberlerimize ulaşmak için TIKLAYIN.

Görüşlerinizi yorum yaparak bizimle paylaşın.

Daha fazla haber için TwitterInstagram, Telegram ve Youtube hesaplarımızı takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir