Kripto para piyasası yeniden 2 trilyon doları aştı

Kripto para piyasası

Kripto para piyasası yeniden 2 trilyon doları aştı

ABONE OL 

Mayıs ayında başlayan sert düşüşlerin ardından Bitcoin ve kripto para piyasası büyük kan kaybetmişti. Temmuz ayının ortalarında başlayan toparlanma hareketiyle birlikte kripto para piyasası da yeniden 2 trilyon doları aştı.

Kripto Para Piyasası Toparlanıyor

10 Mayıs tarihinde Çin’den gelen ‘Bitcoin madencilerine yaptırım‘ haberleri sonrası Bitcoin 59 bin dolar seviyelerinden 30 bin dolar seviyelerine kadar geriledi. Haziran ayında 28 bin dolar seviyelerine kadar dokunan Bitcoin 20 Temmuz tarihinden itibaren toparlanmaya başladı ve şu an 47 bin dolar seviyelerinde seyrediyor.

Kripto para piyasası ise yaşanan bu toparlanma hareketiyle birlikte 2 trilyon doları aştı. Bu da kripto para piyasasına yeniden güvenildiğini ve sıcak para girişi yapıldığını gösteriyor. Devletlerden gelen Bitcoin ve kripto para yönelik olumlu haberlerde bu toparlanma evresine katkıda bulunuyor.

kripto para piyasası
Kripto para piyasası yeniden 2 trilyon doları aştı

Arjantin Devlet Başkanı Bitcoin Açıklaması!

Arjantin Devlet Başkanı Alberto Fernandez, Arjantin yerel medyası Caja Negra‘nın sorularını yanıtladı. Fernandez, ”Bir CBDC projesi mi geliştireceksiniz yoksa Bitcoin’i mi resmi para birimi olarak kabul edeceksiniz” sorusuna şu cevabı verdi:

”Çok ileri gitmek istemiyorum ama ‘hayır’ demek için hiçbir sebep yok. Belki de bu gitmek için iyi bir yoldur.”

Yıllardır enflasyon sorunuyla savaşan Arjantin için enflasyondan en az şekilde etkilenen kripto paralara bakış açısı sorulduğunda ise Fernandez, endişelerini şu şekilde ifade etti:

”Bu küresel bir tartışma ve bunun dikkatle ele alınması gereken bir konu olduğunu itiraf etmeliyim. Benim durumumda ne kadar yabancı olduğu ve bu servetin nasıl gerçekleştiğini anlamak zor.”

Google News’ten bize abone olmak için TIKLAYIN.

Kripto paralar hakkındaki haberlerimize ulaşmak için TIKLAYIN.

Görüşlerinizi yorum yaparak bizimle paylaşın.

Daha fazla haber için TwitterInstagram, Telegram ve Youtube hesaplarımızı takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir