Google Pixel modelleri kamera ile nabız ölçecek!

kamera ile nabız

Google Pixel modelleri kamera ile nabız ölçecek!

ABONE OL 

Google tarafından üretilen Pixel modelleri çok ilgi çekici bir özelliği kullanıcılara sunmaya hazırlanıyor. Pixel modellerinin sağlık uygulaması ‘Fit‘e kalp atış hızı ve solunum hızı ölçme özelliğini ekleyen Google, yakında bu özelliği belirli modellere sunacak.

Kamera İle Nabız Ölçülecek!

Google Pixel modelleri yakında kamera ile nabız ölçebilecek. Fit isimli sağlık uygulamasına eklenen kalp atış hızı ve solunum hızı ölçme özellikleri kamera ile kullanıcıyı izleyerek çalışacak.

Google Pixel modelleri kamera ile nabız ölçecek!

Kamera açıldığında göğüs kafesi izlenmeye başlanıyor ve nefes alıp verirken göğüs kafesinin yükselip alçalması izlenerek solunum hızı ölçülecek. Kalp atış hızını ölçmek için ise arka kameranın üzerine parmağı koymak gerekiyor. Parmaktaki kan akışının parmak ucunda yaptığı renk değişikliğine göre ölçüm yapan özelliğin büyük ilgi görmesi bekleniyor.

Kalp atış hızı ölçme özelliği daha önce Samsung tarafından Galaxy S5’ten Galaxy S10‘a kadar kullanıcılara sunulmuştu.

Google Korona Virüs Aşılamalarını Destekliyor

Dünyanın Korona virüs pandemisinden kurtulması için tüm ülkeler gerekli çalışmaları sürdürüyor. Aşılama işlemlerinin başlamasıyla birlikte Google’da dünya genelinde aşıların dağıtımında ortaya çıkan maliyetlere katkıda bulunacağını açıklamıştı.

Dağıtım için 100 milyon dolar, Korona virüsü aşıları için yetersiz hizmete sahip topluluklara 50 milyon dolar bütçe ayıran Google, aşılama bölgelerini de Google Maps’te gösterecek.

Google News’ten bize abone olmak için TIKLAYIN.

Teknoloji kategorisindeki haberlerimize ulaşmak için TIKLAYIN.

Görüşlerinizi yorum yaparak bizimle paylaşın.

Daha fazla haber için TwitterInstagram, Telegram ve Youtube hesaplarımızı takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir