5G, akıllı telefon pazarının büyümesini sağlıyor

Akıllı Telefon Pazarı

5G, akıllı telefon pazarının büyümesini sağlıyor

ABONE OL 

Akıllı telefonlar hayatımıza girdiği günden itibaren her zaman popülerliğini korumaya devam etti. Olağanüstü durumlar dışında akıllı telefon satışları belirli bir seviyede seyrediyordu. Ancak hayatımıza 5G teknolojisi girmeye başlıyor. Henüz ülkemizde 5G desteği bulunmasa da dünyada giderek yaygınlaşıyor. 5G uyumlu telefonlarında giderek artmasıyla birlikte akıllı telefon pazarı büyüme oranını arttırıyor.

Akıllı Telefon Pazarı 5G Sayesinde Büyüyor

IDC isimli pazar araştırma şirketinin verilerine göre 5G uyumlu telefonların yaygınlaşmasıyla birlikte geçtiğimiz yıla göre akıllı telefon sevkiyatları yüzde 2.4 artarak 377.7 milyon adete ulaşacak. Aynı şekilde 2021 yılında ise 2020 yılına göre yüzde 4.4 artış göstererek artışını sürdürecek.

IDC Küresel Mobil Cihaz İzleme Programı Başkan Yardımcısı Ryan Reith, bu yükselişin arz artışı sebebiyle gerçekleştiğini belirtti. Üretimin artışının aynı zamanda talebe sebep olması sevkiyatların da artmasına sebep oldu. Birçok tüketicinin Korona virüsü sebebiyle harcamalarını seyahat ve eğlence harcamalarından akıllı telefona kaydırdığı ortaya çıktı.

İşte 5G Pazar Liderleri

Counterpoint Research isimli araştırma şirketi yaptığı son araştırmanın raporlarını açıkladı. Bu rapora göre en fazla satan 5G destekli akıllı telefonların ilk sırasında Samsung Galaxy S20 Ultra yer alıyor ve bu pazarın yüzde 5‘ini oluşturuyor. İkinci ve üçüncü sırada ise Huawei, P40 Pro ve Nova 7 modelleriyle bulunuyor. 5G pazarındaki payları ise sırasıyla yüzde 4.5 ve 4.3 olarak açıklandı.

Ancak Apple’ın 5G destekli iPhone 12 serisinin ve Huawei Mate 40 serisinin yakın zamanda duyurulduğuna ve oranlara henüz bir etki etmediğine dikkat etmek gerekiyor. Yakın zamanda bu satışlarla birlikte 5G destekli akıllı telefonların pazardaki hakimiyetlerinin yer değiştirmesi bekleniyor.

Google News’ten bize abone olmak için TIKLAYIN.

Teknoloji kategorisindeki haberlerimize ulaşmak için TIKLAYIN.

Görüşlerinizi yorum yaparak bizimle paylaşın.

Daha fazla haber için TwitterInstagram, Telegram ve Youtube hesaplarımızı takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir